- 2 dl krossat bovete
- 2 dl havregryn
- 50 g hackade valnötter
- 1 stor morot
- 1 mosad banan
- 10 dadlar
- 1/2 dl äppelmos
- 2 msk kokoslja
- 1 msk kanel
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 krm ingefära
- 1 tsk kardemumma




Smula ner jästen i en stor bunke. Använd en köksmaskin om du har, det blir enklare, men hos syrran finns ingen och det fungerade bra ändå. Man får knåda den med händerna istället bara. Värm mjölken till 37 grader, fingervarmt, och rör ut jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och så pass mycket mjöl (lite i taget) så att degen inte är klibbig, men ändå ganska lös. Spara mjöl till utbakningen. Degen ska knådas ungefär 10 minuter innan den. pudras med lite mjöl och täcks med en bakduk. Låt jäsa 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 20 lika stora delar och forma till små bullar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa med bakduk 30 min till. Pensla sedan med ett uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 200 grader ca 10 min. Håll koll, tiden varierar beroende på ugn!