Jag gjorde en vanlig havregrynsgröt i micron som jag hade smaksatt med (mycket) kanel och en nypa kardemumma. Gröten toppades med bananskivor och mosad mango, mycket gott.
Pannkaksfrukost
Till att börja med kan jag säga att det är ett paradis för en frukostälskare som jag, och det är helt omöjligt att åka därifrån utan en rejäl matkoma. Jag har varit där två gånger förut och det har varit lika gott varje gång.
Det är upplagt så att man får äta hur mycket man vill från buffén, sol består av bland annat smoothies, frukt, våfflor, amerikanska pannkakor, kyckling, bröd, muffins, kakor, ost, kex, ja ni förstår, jag skulle kunna fortsätta ett bra tag till!
Här kommer lite bilder på några guldkorn:
Brunch i Gålsjö
Något jag länga ha velat prova är mugcakes. Det är en typ av kaka som man tillagar i en kopp i micron. Det finns hur många varianter som helst på mugcakes, både söta och mer matiga varianter. Eftersom jag är besatt av frukost så ville jag såklart testa att göra en frukostmugcake! Inspirationen har jag fått från instagram.
Eftersom jag nyss har införskaffat i pepparkakskryddor ville jag testa att göra en mugcake med dom, och herregud vad lyckat det blev! Den här smakade nästan exakt som mjuk pepparkaka och konsistensen blev perfekt.
Pepparkaksmugcake, 1 portion:
•1,25 dl havregryn
•1 msk kokosmjöl
•0,5 msk socker/stevia
•1,5 msk kesella
•1 tsk bakpulver
•1 ägg
•1 tsk pepparkakskrydda
•0,5 tsk vaniljpulver
•3 msk mjölk
Börja med att mixa havregrynen till ett mjöl i en mixer eller med en stavmixer. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa ihop allt. Smörj en stor kopp med till exempel smör och häll i smeten. Micra på full effekt i ca 1,5 minut. Vänd koppen upp och ner på en tallrik och servera med till exempel frysta hallon!
Till mugcaken drack jag ett drömgott kaffe från Indiska...
... Också rundade jag av med en riskaka med jordnötssmör och bananskivor!
Mugcakes
Igår var jag på brunch i gålsjö, kommer skriva ett inlägg om det senare, och därför fick Sofia gästblogga. Det såg ut att vara en perfekt frukost, hon har talang! Måste helt klart prova göra den själv :D
Nu till dagens frukost, en variant på pepparkakor! Låter det för bra för att vara sant? Testa själva så får ni se, så gott.
Frukostpepparkakor, 1 portion:
•0,75 dl havregryn
•2 msk kokosmjöl
•4 msk kesella
•1,5 msk socker/stevia
•2 msk mjölk
•0,5 tsk bakpulver
•1 tsk pepparkakskryddor
•1 msk granola till garnering
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke till en rätt fast deg. Dela degen i tre dela delar och tryck ut till ca 0,5 cm tjocka kakor på en bakplåtspapperklädd plåt. Strö över lite granola på varje kaka och sätt sedan in plåten i ugnen ca 15 minuter. Doppa i mjölk/kaffe/oboy för bästa smak! MMmmM
Pepparkakor
Den här gången blir det ett gästinlägg från Sofia, Joppigus har nämligen bett mig att skriva om min frukost och självklart kan jag det!
Dagen till ära blev det gröt, Paulúns Supergröt Blåbär & hallon för att vara exakt. Gröten serverades med mjölk och som sedan toppades med lite frysta blåbär och hallon. Riktigt gott, väldigt enkelt och går fruktansvärt snabbt att göra, helt klart flipp. Till detta blev det en fräääsch apelsin-och granatäpplesmoothie. En riktigt bra start på en söndag!
Apelsin-och granatäpplesmoothie, 1 portion:
- 1 apelsin
- 1 granatäpple
Superenkel smoothie som ger en härlig energikick. Man ska bara pressa apelsinen, blanda den med granatäpplet och mixa sedan ihop dem. Jag silade smoothien också eftersom jag inte vill dricka kärnorna, men det är ju en smaksak! Enjoy
Gästblogg - Paulúns S...
Chokladpannkakor med mandel, 1 portion:
•1dl havregryn
•1,5 msk kokosmjöl
•1,5 msk stevia/socker
•1 msk kakao
•0,5 tsk bakpulver
•1 ägg + 1 äggvita
•4 msk mjölk
•ca 10 mandlar
Blanda alla torra ingredienser i en bunke/mixerskål och tillsätt sedan äggen och mjölken. Vispa eller mixa tills du har en slät, rätt så tjock smet. Hacka mandlarna och tillsätt dom i smeten. Stek pannkakor i en stekpanna med lite smör eller olja i! Jag steker mina ungefär 1 minut per sida.
Precis som igår varvade jag pannkakorna med vaniljkesella och toppade med hallon och även lite kakaonibs. UNDERBART!
Chokladpannkakor med ...
Hoppas verkligen ni provar göra dom här, annars går ni miste om något vill jag lova!
Vaniljpannkakor, 1 portion:
•1 dl havregryn
•1,5 msk kokosmjöl
•1,5 msk socker/stevia
•0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
•0,5 tsk bakpulver
•1 ägg + 1 äggvita
•2 msk mjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller i en mixerskål. Tillsätt sedan äggen och mjölken och mixa/vispa till en någorlunda slät tjock smet. Smeten ska vara rätt fast, då går det lättare att steka, men behövs det, så tillsätt mer mjölk. Stek pannkakorna på hög värme i smör/olja i cirka 1 minut på varje sida, eller tills de fått en fin yta. Stek inte för länge, då blir dom torra! Jag fick till 6 stycken små pannkakor av min smet.
Jag varvade mina pannkakor med vaniljkesella, vilket jag rekommenderar starkt, och toppade med lite frysta bär.
Vaniljpannkakor
Till pajgröten blev det två müslimackor med philadelphiaost, kalkon och paprika, och ett glas te!
Äppelpaj-gröt, 1 portion:
•1,5 dl havregryn
•2,5 dl vatten
•ett halvt rivet äpple
•en nypa vaniljpulver
•en nypa salt
•kanel efter smak (jag tar ca 1,5 tsk, är besatt av kanel)
Blanda alla ingredienser i en skål kvällen före, täck med en plastfilm och ställ i kylen över natten. Värm i micron ca 4 minuter på full effekt på morgonen! Jag toppade min gröt med extra kanel, men jag kan också tänka mig att det skulle vara gott med jordnötssmör eller hackade nötter på.
Äppelpaj
Jag måste tipsa er om det här knäckebrödet, det är så gott!! Det är knaprigt och väldigt smakrikt, mycket roligare än vanligt tråkigt hårdbröd :)
Müsli crunch
Det är en gröt med smak av choklad och banan toppad med hallon- och bananmos!
Ugnsbakad banan- och chokladgröt, 1 portion:
•1,5 dl havregryn
•1 dl mjölk
•1 msk kakao
•1 ägg
•0,5 mosad banan
•0,5 tsk bakpulver
•en nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser i en bunke och klä en liten form/skål med bakplåtspapper. Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 15 minuter! Låt svalna lite och toppa med valfritt! Jag mosade resten av bananen tillsammans med hallon, perfekt.
Gröten blir verkligen som en chokladkaka i både smak och konsistens, och vem vill inte börja dagen med en chokladkaka??
Ugnsbakad choklad-ban...
Idag blev det ett grötrecept från arkivet, med kokos och blåbär. Riktigt god gröt som ni måste prova om ni inte gjort det redan, ni hittar det under kategorin "gröt". Blåbär och kokos är så gott tillsammans!
Som tilltugg blev det två knäckemackor och jag sköljde ner allt med en kopp te och ett glas pepparkaka.
Blåbär och kokosgröt
Jag åt i alla fall gröt till frukost och det fick mig på lite bättre humör! Det blev en vanlig havregrynsgröt i micron med kanel och vanilj, toppad med fryst mango och frysta hallon, så gott! Till det ett kokt ägg, kaffe och ett glas Loka pepparkaka (dröm).
Ja, jag åt ägg ur ett shotglas... Syrran har inga äggkoppar i sin lägenhet
Hoppas ni överlever eran måndag så hörs vi imorgon igen!
Älskade gröt
Jag kom precis hem från Gävle och gymnastikläger, det har varit superkul, men tyvärr har jag inte haft tid att blogga om dagens frukost idag. Hoppas ni förlåter mig.
Hur som helst testade jag nyss det här teet som ska smaka "strawberry cupcake". Det låter ju väldigt lovande, och det var absolut gott, men jag hade velat ha ännu mer jordgubbssmak!
Nu har jag testat alla teerna i den här nya "serien" från lipton, och vinnaren är enligt mig "vanilla caramel", den smakar verkligen kola.
Imorgon är det måndag och frukost i vanlig ordning, vi hörs då!
Strawberry cupcake
Det blev en gudomlig ugnsbakad gröt toppad med banan och jordnötssmör. Till det blev det två smörgåsar med avokado och tomat och en kopp
karamellte!
Här kommer receptet på denna underbara gröt!!
Ugnsbakad vanilj- och mandelgröt, 1 portion:
•1,5 dl havregryn
•2 äggvitor (alternativt 1 ägg)
•1 dl mandelmjölk
•1 tsk vaniljpulver
•en nypa salt
•1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader och klä en liten skål/form med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser till gröten i en bunke och häll över smeten i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Toppa med valfritt, men jag rekommenderar banan och jordnötssmör!
Uppladdning
Idag blev pannkakorna ännu godare än förra gången (hur nu det är möjligt?) och jag varvade dom med keso, bananskivor och kokosflingor.
Hoppas ni får en fin fredag!