2 Läs mer >>
 Alltså detta är nog det godaste jag ätit!

Superenkel Jordgubbsmums
Ta en hel banan och ca 6 frusna jordgubbar och en tesked honung. Mixa allt med en stavmixer och toppa med tex hallon och kokosflingor. Ät direkt!  Sååå gott, jag vill äta detta jämt.

Bästa! /Josse

Jordgubbsmums

0 Läs mer >>
Idag har jag bakat scones. Superenkelt och supergott!

Scones
2,5 dl havregryn
2 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
50 gram smör
lite salt
 
Kör 2 dl havregryn med stavmixer så de blir ett mjöl. Blanda i resten av havregrynen, bakpulvret, saltet och rågsikten. Låt smöret bli rumstempererat. Krossa sedan smöret i mjölblandningen med händerna. Tillsätt mjölken och mer smör om det behövs. Degen ska vara lagom kladdig. Forma till små bröd och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Pensla lite mjölk ovanpå. Grädda mitt i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.
Njut sen varma med marmelad och ost! Mums!
 
 /Josse

Scones

0 Läs mer >>
Godmorgon!  Nu har jag landat hemhemma. En helt toppen första frukost utomhus på gräsmattan i solen blev det också!
Verums blåbär yoghurt med mammas hemmagjorda müsli, te, surdegsbröd från Umeå med ost, skinka och gurka, blodapelsin och hemägg från några kompisar i Harmånger. Så gott!
/Josse

Första frullen

0 Läs mer >>
Hej på er! Nu är jag åter på svensk mark igen! Efter en bra flygresa hem med en massa upplevelser i bagaget så stannade jag till i Gävle en natt innan jag fortsatte norrut. Ååh äntligen kokt ägg och yoghurt till frukost! Tack Karl! Valios laktosfria sommarbär-yoghurt med diverse toppingen passade perfekt att njutas av ute på en solig och somrig balkong. Underbart!
/Josse

Kokt ägg och yoghurt