0 Läs mer >>
Jag blev så himla sugen på att testa Banansconesen som Joppili bloggade om igår! Så det fick bli min söndagsfrukost idag. Jag gjorde dock sconesen med mandelmjöl istället för havremjöl som Josse hade, också toppade jag med lite krossade valnötter. SÅ GOTT. Längtar tills jag och Josefin kan äta dom tillsammans. 

Bananscones del 2:

•1 nästan övermogen banan
•1 dl mandelmjöl 
•1 msk kokosmjöl 
•1 ägg
•lite salt 
•valnötter att toppa med
•1 tsk bakpulver 

Mosa bananen med en gaffel, lägg i en skål och tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör till en smet/deg. Klicka ut tre scones på en plåt med bakplåtspapper, krossa valnötter och strö på. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter. 

Jag åt mina scones med jordnötssmör och kokos, samt Bregott och fikon. MAGISKT. 




Till sconesen blev det en blodapelsin och Arvid Nordqvists ekokaffe.

/Joppi

Bananscones del 2

0 Läs mer >>
I går morse vaknade jag extra tidigt och var supersugen på frukost, såklart!  Jag blev inspirerad av "Frukostfantasten" som jag följer på instagram som brukar baka bananscones. Så jag testade innan jobbet. Fast jag tog havremjöl och solroskärnor i mitt bröd istället för mandelmjöl. Jisses vad gott det blev med hiramsmarmelad och ost på!
De var dessutom busenkla att göra, medans de gräddades i ugnen kokade jag kaffe och ställde fram pålägg.

Bananscones:
2 bananer
2 ägg
2dl havremjöl
2 msk kokosmjöl
1msk solroskärnor
lite salt

Mosa bananerna och rör ihop alla ingredienser. Dela och lägg på en plåt. Grädda i 200grader mitten av ugnen 
i ca 15-20minuter.

Dessa scones ska jag göra många gånger till! Lyxigt och supergott!
 
/Joppili

Bananscones

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag min Fikongröt till frukost, den kag gjorde häromdagen. Igår la jag fikonen i blöt tillsammans med havregrynen så att hela gröten fick fikonsmak, så gott! 

Till gröten drack jag kaffe, citronvatten och en Proviva Superfrukt-shot. God och säkert supernyttig hehe. 



OBS gröten är mycket godare än den ser ut!!

/Joppi

Superfrukt

0 Läs mer >>
ÄNTLIGEN fick jag mina våfflor, har velat ha det så länge och våffeldagen var hemsk utan ett våffeljärn. 

Idag återförenades syskonen efter storasysters USA-tripp, och det firade vi med en frukost tillsammans. Finns det något bättre sätt att fira? Tror inte det. 

Vi gjorde paleovåfflor som syster är expert på. Supergoda tillsammans med hallonsylt gjord på hallon och honung. 

Paleovåfflor:

•3st ägg 
•1,5 dl kokosmjölk
•1,5 dl mandelmjöl
•1 msk psyllium
•2 msk kokosolja
•2 krm salt

Vispa/mixa ihop alla ingredienser i en bunke. OBS kokosoljan ska vara smält. Hetta upp våffeljärnet och pensla med kokosolja, grädda sedan våfflor av smeten. 


Vi gjorde också en smoothie av kvarg, fryst mango, frysta hallon och passionsfrukt. Sedan hade vi också köpt en nygräddad limpa från Coop som vi åt med kalkon och gurka. 




Att dricka hade vi en egengjord juice av gröna äpplen och apelsiner som Dennis och Stina hade gjort med en råsaftcentrifug! Så gott! 

EN FRUKOSTFEST! 

/Joppi



Våfflor

0 Läs mer >>
En del av mitt kvällsfika bestod av en skål med färsk annanas och apelsin, så gott och så fint tillsammans med mina gula tulpaner!


/Joppi

Kvällsfrukt

0 Läs mer >>
Denna gröt är så himla god och supermättande!
Supergröt:
2,5dl vatten
1,5dl havregryn (jag tog Paulùns färdiga blandning supergröt -äpple & kanel)
1msk solrosfrön
1msk chiafrön
1krm salt
1ägg
 
Koka allt på låg värme utom ägget. När gröten nästan är klar knackar du i ägget och rör om hela tiden. Häll upp i en skål och toppa med något gott! Jag toppade med hjortron.
 
/Joppili

Supergröt

1 Läs mer >>
Hejsan hopsan!
 
Jag fick äran att gästblogga om min frukost idag. Det blev då jordgubb och vanilj smoothie, juice, nybakat grekiskt bröd och till sist plättar med grädde, jordgubbssylt, hallon och nutella.
 
Allt detta kan ni hitta på Ica Maxi (drygt 100 kr). Man får kvalité, det går snabbt och är väldigt enkelt, en toppenfrukost, 10/10 frallor.
 
//Max

Max gästfrukost

0 Läs mer >>
Igår hade jag mamma som frukostsällskap, mycket mysigt. Eftersom vi båda älskar fikon kokade vi Fikongröt!

Fikongröt, 2 portioner:

•3dl havregryn
•3 st torkade fikon i småbitar
•1 msk honung 
•1 msk krossade linfrön
•6 dl vatten
•salt 

Koka upp allt i en kastrull och låt koka på svag värme ca 5 minuter under omrörning. Servera med jordgubbssylt och hallon! 




/Joppi

Fikongröt

0 Läs mer >>
Idag hade jag en vän, Emmy, på lunchbesök! Vi gjorde vanliga, tunna, hederliga pannkakor med massa goda tillbehör. Längesedan jag åt helt vanliga pannkakor, och jag måste säga att det var godare än jag minns. 

Pannkakor:

•3 ägg
•6 dl mjölk
•2,5 dl vetemjöl 
•2 msk smält smör
•1/2 tsk salt 

Vispa hälften av mjölken med vetemjölet och saltet tills det är klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och vispa. Kläck sedan i äggen och sist det smälta smöret. Vispa till en slät smet. Hetta upp en stekpanna med smör och stek pannkakor. 




Vi åt pannkakorna med en massa frukt och bär, nutella, jordgubbssylt och ett nytt jordnötssmör som var crunchy och med chokladsmak, från Utekram, supergott!







/Joppi
 

Klassiska pannkakor

0 Läs mer >>
I morse åt jag en supergod polentagröt med blåbär på och en knäckemacka(Wasas Surdeg Flerkorn) med keso, salami och gul paprika på. I glaset hade jag egengjord svartvinbärsjuice.
 
Polentagröt:
2,5dl mjölk
3,5msk polentagryn
1krm salt
 
Koka mjölken med polentagrynen och saltet i en kastrull på medelvärme i ca 5 minuter(till mjölken kokat in i grynen). Supergott och enkelt!
 
/Joppili

Polentagröt

0 Läs mer >>
Älskar Yogi Tea och älskar att det är olika citat på varje tepåse. 

Det här är smaken "Lemon Ginger", ett grönt te. Rekommenderas!

/Joppi

Yogi Tea

0 Läs mer >>
Idag har jag sovmorgon och börjar inte förrän 11.30. Jag vaknade dock redan vid åtta, så jag tog en promenad i solen och sedan gjorde jag superdupergoda proteinplättar. Jag var jättehungrig så jag la i lite allt möjligt i smeten, och resultatet blev minst sagt lyckat! 

Superproteinplättar:

•1 skopa proteinpulver (vanilj/vit chokladsmak)
•1 msk fiberhusk
•1 ägg + 1 äggvita 
•en halv mosad banan
•ca 1,5 dl kokosmjölk 
•kanel 
•kardemumma 

Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek små plättar i en stekpanna med kokosolja. Servera med resten av bananen plus en egen, snabb hallonsylt: 

Supersnabb hallonsylt:

•hallon
•ca 1 msk citronsaft
•ca 1,5 msk honung med citronsmak (eller vanlig) 

Värm hallonen och blanda ihop med citronen och honungen. 



/Joppi

Superplättar

0 Läs mer >>
Idag står det match på schemat, vilket självklart innebär en rejäl och bra frukost. Och vad passar bättre än gröt? 

Dock blir jag inte mätt på vanlig havregrynsgröt särskilt länge, så jag blandade i lite proteinpulver och en äggvita för att göra den mer mättande. 

Hallonproteinhavregröt:

•1,5 dl havregryn
•3,5 dl vatten
•salt 
•ca 0,75dl proteinpulver med smaken hallon/vitchoklad
•1 äggvita 

Topping:
•hallon
•jordgubbar
•jordnötssmör

Koka havren mer vattnet till en bra konsistens. Sänk värmen och rör i äggvitan och sist proteinet. Toppa och ät. 





/Joppi

Hallonhavre

0 Läs mer >>
Idag åt jag världsgoda proteinpannkakor till frukost. Helt underbart goda blev dom! 

Vaniljproteinpannkakor med kanel och kardemumma:

•1 banan
•1 skopa proteinpulver med vaniljsmak 
•2 ägg
•1 äggvita 
•1 msk havremjöl
•kanel
•kardemumma
•1 tsk bakpulver

Mixa allt med en stavmixer till en slät smet. Stek små plättar i en het stekpanna med kokosolja. Servera genast med jordnötssmör, hemgjord nutella, banan och jordgubbar! 





Ha en bra fredag vänner. 

/Joppi 

Pannkaksfredag

1 Läs mer >>
Imorse åt jag Lindahls Kvarg med smak av granatäpple, så god! Lindahls har ju förövrigt en massa nya smaker på sin kvarg. Jag har hunnit testa alla faktiskt, och min favorit är helt klart vaniljkvargen utan tillsatt socker. Dock blir jag inte mätt på en sådan liten (150g) så jag äter alltid två, haha. 

Om ni skulle vilja kan jag göra en recension på alla kvargsmaker här på bloggen?

Tillbaka till min frukost imorse! Jag blandade Granatäppelkvargen med hallon och toppade med honung, rostade, hackade mandlar och hackade fikon. Magiskt. Till detta drack jag citronvatten och Zoegas Mollbergs blandning. 




/Joppi

Granatäppelkvarg

0 Läs mer >>
Idag hade jag årets första träningsmatch, så jag kände direkt att jag behövde en riktigt bra start på dagen. Och bästa starten på dagen får man genom en bra frukost! 

Jag var sugen på polentagröt, men hade ingen mjölk hemma. Löste problemet genom att koka polentan med vatten och en mosad banan samt kanel, kardemumma och salt! Supergott verkligen. 

Banankakepolenta:

•3,5 msk polenta
•3 dl vatten
•1 mosad banan
•kanel
•kardemumma
•salt

Koka upp vatten och salt. Vispa i polentan och låt koka ihop en stund. Mosa bananen och rör ner den och kryddorna och låt puttra på svag värme i några minuter. Häll upp och toppa med mer banan, kanel och kokos! 




För att hålla vätskenivån bra drack jag både te, varmt citronvatten och en brustablett med vätskeersättning, hehe.

/Joppi

Polenta med banankake...