Blåbärsmugcake

Ärligt talat så är det här nog min nya favoritmugcake, tätt följt av nutellamugcaken. Den här mugcaken med blåbär blev riktigt bra, smakade mycket likt en blåbärsmuffin! Konsistensen på kakan blev perfekt, saftig och mjuk. Det som gjorde kakan saftig var bland annat lite äppelmos i smeten, sedan bidrar blåbären med mycket saftighet. Hörrni ni måste bara testa den här, helst nu på en gång! Den här fungerar nämligen minst lika bra som mellanmål, kvällsfika eller frukost. Här kommer receptet: 

Saftig blåbärsmugcake:

•1 dl havregryn malt till ett mjöl 
•1 msk kokosmjöl 
•1 msk sötströ
•1 tsk fiberhusk
•1,5 msk äppelmos
•ca 0,5 dl frysta, tinade blåbär (eller färska) 
•1 tsk bakpulver 
•ca 3 msk mjölk 
•lite vaniljpulver

Blanda ihop alla ingredienser i en skål till smeten är som en tjock sockerkakssmet i konsistensen. Smörj en stor kopp och häll i smeten. Micra på full effekt ca 2 minuter. 






Kommentera här: