0 Läs mer >>
Har missat att dela med mig av denna supergoda frukost jag åt härom veckan. Det var soligt ute så det blev årets första frukost ute på gräsmattan. Så mysigt!
Jag gjorde storkok på denna gröt och fryste in i portionsburkar, perfekt att bara ta fram när man blir sugen! Även en perfekt gröt om man är allergisk mot tex mjölk eller gluten.
Teet fick jag när jag fyllde år av Pontus och Mikaela. Ett grönt te med björnbär och rosenblad, smaksatt med röda frukter och grenadine. Mycket gott!
 
Paleo Risgrynsgröt:
 
8 dl vatten
3,5 dl grötris
2 krm salt
2 burkar kokosgrädde (400gr/st)
1 kanelstång
 
Koka upp grötriset med vatten och saltet i en kastrull. Koka sedan på svag värme under lock i ca 10 minuter.
Tillsätt därefter kokosgrädden och kanelstången och koka upp igen.
Låt gröten koka på mycket svag värme tills att gröten är fast och klibbig. Det brukar ta lite olika tid, så håll koll! Glöm inte att röra om då och då.
 
Bästa! /Joppili

Paleo Risgrynsgröt

0 Läs mer >>
Idag börjar jag dagen med i stort sett samma frukost som igår, Havregrynsgröt med äppelmos och kaffe. Men idag var jag extra hungrig så det fick bli en vaniljkvarg också. 

Kaffet kokade jag med lite vaniljpulver, hur gott som helst! 




/Joppi

Vanilj

0 Läs mer >>
Jag har kommit in ingen period där jag är helt besatt av gröt igen. Just nu kokar jag oftast min gröt med havregryn, vatten, mjölk, salt, kanel, linfrön och en äggvita. Så enkelt och gott! På gröten har jag äppelmos och lite mer kanel. 




/Joppi

Gröt med äppelmos

0 Läs mer >>
När jag börjar supertidigt på morgonen orkar jag verkligen inte laga ihop någonting alls att äta. Därför brukar jag köpa typ såna här kvarg- eller yoghurtburkar! Perfekt och går snabbt att äta upp. 

Den här kvargen med smak av Päron och Vanilj är verkligen hur god som helst. Den är nog min nya favorit, tätt följd av Lindahl kokoskvarg. 


/Joppi

Päron vanilj

0 Läs mer >>
Imorse åt jag en stadig grötfrukost för en maximal start på den här helgen. Vi har dubbelmöte i norr som inleds med match mot Burträsk senare idag. 

Jag åt en supergod kanelgröt som jag toppade med äppelmos och lite mer kanel. Till det åt jag vattenmelon, och så drack jag citronvatten, vätskeersättning och cappuccino. 

Kanelgröt:

• 1,5 dl vatten
• 2 dl mjölk 
•2 dl havregryn
•1 äggvita
•salt
•kanel

Koka upp allt utom äggvitan och koka i ca 5 min. Stäng av plattan och tillsätt äggvitan och rör om. Servera direkt med äppelmos eller något annat gott!





/Joppi

Kanelgröt & vattenmel...

0 Läs mer >>
Igår gjorde jag mugcake till frukost igen, så glad att jag återupptäckt hur gott det är! Den här gången blev det med saffransarom, jättegott och smakar nästan exakt som om det vore äkta saffran. Saffransarom går att köpa på vanliga affärer, typ Ica eller Konsum.

Saffransmugcake:

•0,75 dl havremjöl 
•2 msk kokosmjöl 
•0,5 tsk fiberhusk
•1 tsk bakpulver
•1 msk sötströ
•0,5 mosad banan
•vaniljpulver
•ca 1,5 tsk saffransarom
•0,5 dl mjölk 
•2 äggvitor 

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop med resterande. Smörj en stor kopp med kokosolja och häll i smeten. Grädda i micron ca 2,5 minut, eller tills kakan är fast, på full effekt. Vänd upp på en tallrik och servera med kokos! 



Rätt så ful, men mycket god.

/Joppi

Saffransmugcake

0 Läs mer >>
I söndags var det ju som bekant Mors dag. Till äran av min Mor, min fina, underbara, starka, fantastiska Mor, började jag dagen med en promenad upp till Hallstaberget tillsammans med henne för en hotellfrukost. 

Frukostbuffén var faktiskt ännu bättre än senast jag var där, nu har dom utökat med en apelsinpress till exempel! Jag tycker även utbudet av bröd och frukt var bättre än förr. Hur som helst var det den bästa frukosten på mycket länge. 









Hon borde hyllas varje dag, men lite extra på Mors dag, därför gjorde jag en tårta, jag kallar den Drottningtårta eftersom hon är min Drottning


/Joppi

Hallstaberget

0 Läs mer >>
Japp idag är jag ledig och därför hade jag god tid på mig att göra en frukost som jag inte har gjort på länge, nämligen mugcake. Det är den ultimata frukosten egentligen, fika och frukost i ett liksom! Såhär gjorde jag min mugcake idag:

Chokladbollsmugcake:

•1 dl havremjöl
•1 msk kokosmjöl 
•1 msk sötströ
•1 tsk bakpulver
•0,5 tsk fiberhusk
•1 msk kakao
•1 msk kaffe
•0,75dl mellanmjölk
•2 äggvitor

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan resten och blanda till en slät smet. Smörj en stor kopp med kokosolja och häll i smeten. Grädda i mikron på full effekt ca 1,5-2 min. Servera med nötsmör och kokos! Jag hade egentligen velat ha hasselnötssmör så det hade blivit nutellamugcake, men hade inget så jag tog jordnötssmör, fungerade mycket bra det också. 




Till min mugcake drack jag som ni ser Kaffe. Idag blev det Gevalias Amazonas, mycket gott kaffe måste jag säga, inte så syrligt som endel kaffesorter kan vara! 

/Joppi

Chokladbollsmugcake

0 Läs mer >>
 Helgfrukost är något extra, då tiden finns att göra det extra, som att baka bröd. Denna helg fick det bli två sorter fågelfröbröd (se recept nedan) och linfrötekakor, dock utan linfrön men med pumpakärnor. I stället för att göra runda tekakor använde jag en pepparkaksstans och gjorde små stjärnor i stället (gräddningstiden förkortades dessutom!). Eftersom jag hann bli riktigt hungrig medan bröden gräddades fick det även bli en smoothie. Med ett rått ägg och havregryn i smoothien blir den extra mättande.
 
 
 
Fågelfröbröd
6 dl grahamsmjöl
1/2 dl rågkross
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl hackad valnöt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk sirap

Blanda ihop mjölsorterna med de olika frösorterna och bikarbonaten.
Rör sedan ner filmjölken och sirapen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175 i ca 60 minuter.
(Tips! Har du inte alla frösorterna, ta mer av någon annan eller byt ut det mot något likvärdigt.
Obs! Pumpafröna kan göra brödet lite grönaktigt, men det är helt ofarligt.)

Kiwi- och banansmoothie med ägg
3 dl mjölk
1 ägg
1 ½ dl havregryn
1 tsk chiafrön
1 banan
1-2 kiwifrukter

Mixa allt i en mixer, se till så att havregrynen blir ordentligt krossade.
 
/ Bäcka (gästbloggare)

Fågelfröbröd och äggs...