0 Läs mer >>
Godmorgon! Idag är det tulpanensdag. Man blir så glad av de fina krispiga blommorna :) Jag åt en smaskig ciabatta rustik med philadelphiaost, prästost, brieost och gurka. Ja, jag älskar ost. Så gott! I glaset ha rjag tranbärsjuice.
Trevlig helg! /Josse

Ciabatta

0 Läs mer >>
Hörrni, snart ska jag städa bort julen så nu måste jag njuta det sista av att äta och dricka ur julporslinet. 
Idag blev det en dinkelgröt med hallon på till frukost och en apelsin på sidan om. Ur tomtemuggen dricker jag julte och i glaset hemgjord vinbärsjuice. Mums!
/Josse
 

Dinkelgröt

0 Läs mer >>
Förlåt för min dåliga uppdatering på bloggen. Jag vill i alla fall dela med mig av min sista frukost år 2015 och min första 2016. Hoppas erat nyår var bra!
Sista frukosten 2015 blev på Hotell Hallstaberget med två av mina roliga kolleger innan vi började vår arbetsdag. Vi tog skotrarna dit upp, vilket var superroligt! Frukosten där är verkligen tummen upp!
Första frukosten 2016 blev babaaam: NUTELLAPANNKAKOR! Så otroligt gott.
Vi gjorde en vanligt pannkakssmet och rörde i lite filmjölk för att själva smeten skulle bli tjockare. Sen steker man små pannkakor och lägger nutella på och sen häller på mer smet och vänder på pannkakan. Då blir det som en gömma i pannkakan med nutella. Så gott och sött, mer som godis än som frukost ;) Vi åt dessutom med daimglass till. Heh
Vi gjorde ett helt berg med nutellapannkakor. Hörrni, ni måste testa!!
 
Hoppas detta år bjuder oss på många härliga frukostar! Dela gärna med er :)
/Josse
 

Sista och första

0 Läs mer >>
Hejsan! 

Nu är jag hemma igen efter en härlig semester i Thailand, vi har haft det helt underbart. Jag ska visa er lite fler bilder från all god frukost vi åt, och lite annan mat också! Men det kommer i ett annat inlägg, nu måste jag berätta om dagens frukost som blev HUR god som helst! 

Jag kokade polentagröt ungefär som jag brukar, men tillsätte en äggvita i slutet av kokningen. Konsistensen på gröten blev så bra! Alldeles fluffig och lätt. Detta måste ni bara testa.

Fluffig polentagröt:

•2,5 dl sojamjölk 
•3 msk polenta
•kardemumma
•salt 
•1 äggvita 

Koka upp mjölken under omrörning, vispa i polentan och kryddorna. Låt puttra på svag värme under omrörning i ungefär 5 minuter. Rör ner äggvitan och rör väl, ställ sedan kastrullen åt sidan med lock i några minuter innan du äter den! Jag toppade sedan gröten med jordnötssmör, kanel och solroskärnor.




/Joppi

Fluffig polenta