0 Läs mer >>
Japp idag blev det favorit i repris från igår till frukost, risifrutti! Det är så gott? Och så enkelt att göra! Idag gjorde jag risifruttin såhär:

Fruktig risifrutti:

•2 dl risgrynsgröt
•1 dl kvarg
•1 msk sötströ
•1 apelsin
•1 kiwi
•kanel

Skär apelsin och kiwi i småbitar, blanda sedan frukten med alla övriga ingredienser och häll upp i en skål. 


Fruktig risifrutti

0 Läs mer >>
Igår köpte jag färdig risgrynsgröt på affären så jag äntligen kunde få göra en av förra årets favoritfrukostar: risifrutti! Alltså det är verkligen hur gott som helst. Det här hade jag i min risifrutti idag:

Vaniljrisifrutti med apelsin:

•1,5 dl risgrynsgröt
•1 dl kvarg 
•1 msk honung 
•vaniljpulver 
•kanel 
•1 apelsin

Skala och skär apelsinen i småbitar, blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål! 


Till risifruttin åt jag kanelknäcke med jordnötssmör, hackade jordnötter och kokosflingor. 

Jag provade även att göra Josefin2:s kardemummakaffe, supergott!

/Joppi


Egen risifrutti & kar...

0 Läs mer >>
Polentagröt är utan tvekan en av mina absoluta favorit gröter. Det är en sån gröt son jag kan längta en hel natt för att få äta den till frukost. Dessutom är den superenkel att göra.
Polentagröt:
1portion
2,5dl mjölk
3msk polentagryn
1krm salt
 
Koka upp mjölken och rör i polentagrynen. Låt gröten små sjuda i ca 5 minuter. Lägg upp i en skål och servera med mjölk och topping. Jag toppade med hallon och blåbär. Äppelmos är också supergott till!
Polentagryn är grovmalen majs, så denna gröt är glutenfri och får en fin gul färg.
/Josse
 
PS, det smakar inte alls bra att koka gröten på vatten, jag testade en gång då jag inte hade någon laktosfri mjölk hemma.. Gör inte det!

Polentagröt

0 Läs mer >>
Imorse åt jag en jättegod havregrynsgröt med smak av vanilj och honung, den toppades sedan med en jordnötssmet och lite hackade jordnötter. Till det blev det en kopp kaffe och en hemgjord snickers. 

Vaniljgröt med jordnötstopping:

•1,5 dl havregryn
•salt
•vaniljpulver
•1 tsk chiafrön
•1 msk honung
•1 dl mjölk 
•1,5 dl vatten 

Koka upp allt i en kastrull och koka tills gröten har fått önskad konsistens. Gör toppingen:

•1 msk jordnötssmör
•2 msk kvarg
•1 msk mjölk 
•lite sötströ

Rör ihop till en smet och toppa gröten med den! Hacka lite jordnötter och strö på det också. 




/Joppi 

Vaniljgröt med jordnö...

0 Läs mer >>
Idag åt jag en skål med hallon och kvarg plus kanelknäcke med världsgott pålägg till frukost! Jordnötssmör + kokosflingor + hackade jordnötter + honung. Det var verkligen jättejättegott. 

Till det här drack jag en kopp te: Liptons Lemon Macaron. 


/Joppi

Kanelknäckefest

0 Läs mer >>
Idag har jag gjort supergoda pepparkaksbollar, receptet har Jossi publicerat tidigare.(Klicka på bilden så kommer du dit)
Jag rullade mina bollar i kokos. Ni som inte redan har testat gjort dem måste! Jag bjöd tre stycken på bollarna idag och det blev succé!
Jag tog med mig några pepparkaksbollar och gick ut i skogen med Petter där vi kokade kardemummakaffe på en trangia och åt pepparkaksbollar och lussekatter. Är det en vecka till advent och det just kommit lite snö så får man tjuvstarta tycker jag.
 Så världsmysigt var det! Ni ser ju själva! Och kaffe utomhus är ju oslagbart.
Att göra kardemummakaffe är superlätt. Blanda bara i kardemumma i kaffepulvret innan du kokar det. Jag blandade även i lite kanel.
 
/Josse

Kardemummakaffe & pep...

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag havregrynsgröt i micron, det var inte igår om man säger så. Jag som gillar när gröten är fast, tycker att det blir jättegott i micron! Jag toppade gröten med bananskivor och jordnötssmör, perfekt. 

Förutom gröten åt jag också två av mina pepparkakor som jag bakade igår. Och så drack jag en kopp kaffe, Zoegas julkaffe. 

Pepparkaksgröt:

•1,5 dl havregryn 
•ca 2 tsk pepparkakskrydda 
•salt 
•en halv mosad banan
•0,5 dl mjölk 
•1 dl vatten
•1 äggvita 

Rör ihop alla ingredienser i en skål. Micra i ca 3 minuter på full effekt, låt svalna och toppa med valfritt! Banan och jordnötssmör rekommenderas. 





/Joppi

Pepparkaksgröt

0 Läs mer >>
Inatt sov Emma hos mig, och det innebar också att jag fick frukostsällskap av henne imorse! Vi kokade gröt med grahamsgryn och mannagryn som vi smaksatte med vanilj, så gott. Längesedan jag gjorde gröt, och speciellt sådan här gröt! 

Grahams/mannagrynsgröt, 2 portioner: 

•0,75 dl grahamsgryn
•0,5 dl mannagryn
•salt
•vaniljpulver
•2,5 dl mjölk 
•2,5 dl vatten 

Koka upp vatten, mjölk, salt och vaniljpulver. Vispa ner grynen och koka under omrörning på svag värme ca 5 minuter! Vi åt gröten med kanel, socker och hallon. 

Vi åt också kanelknäcke, hur gott är inte det? Älskar ju som ni vet kanel och det här knäckebrödet har en perfekt kanelsmak. Jag testade att äta ett kanelknäcke med honung och kan meddela att det var en succé! 




Ni får ursäkta kass bildkvalitet, jättedåligt ljus i rummet. 

/Joppi 

Grahams/mannagrynsgrö...

1 Läs mer >>
Sådärja! Nu ska ni få receptet på min variant av snickers. Jättegoda, enkla, perfekta osv. Nej men ärligt dom är supergoda jag lovar, och så är dom nyttiga då, och med det menar jag att det inte är en massa socker och sånt i :) 

Hemgjorda nyttiga snickers:

•1,5 dl russin
•3 stora torkade fikon (dadlar eller torkade aprikoser går lika bra)
•1 dl jordnötssmör
•1 msk kokosolja
•2 msk kakao
•lite vaniljpulver 
•ca 1 msk sötströ (valfritt, går att utesluta) 
•naturella jordnötter

•ca 50g mörk choklad att toppa med (jag tog sockerfri) 

Mixa ihop alla ingredienser utom chokladen och jordnötterna. Det ska bli som en "klump", rätt så fast men lite kletig deg. Tillsätt sedan jordnötterna och mixa lite så det fortfarande finns bitar kvar. Lägg plastfolie i en plastburk och lägg i degen. Vik över plasten och tryck ut till en ca 1 cm tjock kaka. Lägg i frysen och smält chokladen under tiden. Ta ut kakan och bred på chokladen, skär i bitar, ÄT!!!! 







/Joppi

Nyttiga snickers

0 Läs mer >>
TITTA vilket gigantiskt äpple jag köpte nyss!! Kunde inte låta bli. Sorten heter "Fuji" och är cirka dubbelt så stort som ett granny smith haha. 

Nu ska jag baka nyttiga snickers, ska dela med mig av receptet, håll er uppdaterade på bloggen! 


/Joppi

Fujiäpple

0 Läs mer >>
Denna dag startade med en skål Verums hallonyoghurt med lite k-special, russin och gojibär ovanpå. Jag åt även mjukt tunnbröd med Fjällbrynts salaminjukost med päron bitar på.
Till frukost drack jag teet "Andra Koppen".
/Josse
 

Hallonyoghurt

0 Läs mer >>
Så mysigt att vakna upp hos mormor i Hudik. Äta frukost i lugn och ro och med trevligt sällskap.
Idag blev det Arlas vaniljyoghurt med skivad banan och mormors hembakta tekaka med ost och kokt ägg på. Till detta drack jag ett örtte som heter Lugn & ro. 
/Josse

Vaniljyoghurt med ban...

1 Läs mer >>
Dagens frukost blev en jättegod frusen smoothie, den smakade lite som sorbé! Enkel var den att göra också. 

Hallon/mangosorbé:

•1,5 dl kvarg 
•1 dl mjölk 
•frusna hallon (ca 2 dl)
•frusen mango (ca 1 dl)

Mixa tills det är en slät smoothie, min blev ganska tjock men det är precis som jag vill ha den. 



Jag toppade glassen med Risentas kanelgranola och kokoschips. Det blev även en ekoapelsin och en mugg kaffe! 

Till kaffet åt jag också den sista biten av mina hemgjorda nyttiga snickers. Ärligt talat så är dom nästan godare än vanliga snickers.. Om ni är intresserade kan jag lägga upp receptet på dom senare! 

/Joppi

Hallon/mangosorbé

0 Läs mer >>
Idag fyller min fina vän Sofia 19 år och därför överraskade jag henne med en megagod brunch! Jag bakade dinkelscones och köpte hennes favoritpålägg; parmaskinka, getost och brieost. Till sconesen åt vi vindruvor och drack te. 

Dinkelscones, 2 portioner:

•3 dl dinkelmjöl fullkorn
•1 dl vetemjöl special
•2 tsk bakpulver
•2 krm salt
•50g smör
•1 dl mjölk 
•1 dl filmjölk 

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Dela smöret i småbitar och blanda ihop med mjölet tills det är grynigt. Tillsätt mjölken och filen och blanda ihop till en deg/smet. Klicka ut 4 lika stora bullar på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 12 minuter. 




Så mysigt! 

/Joppi

Dinkelscones

0 Läs mer >>
Dagens frukost blev en skål naturell yoghurt med hallon, honung och vaniljpulver och vid sidan av det två stycken hembakade fröknäcke med keso, kalkon och gurka samt en ekoapelsin. 

Apelsinerna börjar verkligen bli goda nu, kan knappt vänta tills blodapelsinernas säsong drar igång! 




/Joppi

Fröknäcke och hallony...

1 Läs mer >>
Idag stod söndagsbrunch med syskonen och Dennis på schemat! Vi gjorde dinkelscones, amerikanska pannkakor, smoothie och juice av apelsin, mandarin och citron. Hur gott som helst. 

Smoothien som storebror mixade ihop blev jättelyckad, så jag delar med mig av receptet:

Passion/mangosmoothie:

•vaniljfil
•kvarg "persika passion"
•hallon
•mango
•banan

Mixa och njut! 







Söndagsbrunch