0 Läs mer >>
Imorse fick jag inspiration av Arlas frukostbok Nör jag gjorde min frukost! Jag hittade ett recept på Rostad Havregrynsgröt, visst låter det gott?? Det var det också kan jag säga! 

Man rostar bara havregrynen i en torr stekpanna tills de fått lite färg och kokar sedan gröten som vanligt med vatten och salt och andra kryddor om man vill. Jag toppade min gröt med mosad banan+jordnötssmör och kokos. Till det drack jag ingefärsdrycken som jag och syskonen gjorde i helgen, och så åt jag en apelsin. 




/Joppi

Rostad havregrynsgröt

0 Läs mer >>
I helgen har jag haft mina syskon på besök här i Härnösand, HUR mysigt som helst. Igår bakade vi pepparkakor, åt lunch på Waynes Coffee, lagade middag och åt saffranspopcorn. Saffranspopcornen blev supergoda och var enkla att göra, blanda bara i en påse saffran i smöret i kastrullen innan du poppar popcornen! 

Idag gjorde vi brunch med massa gott: dinkelscones, grahamsgrynsgröt med äppelmos och kanel, äppeljuice, massa frukt. Vi drack även en hemgjord ingefärsdryck mot förkylning eftersom både Simon och Stina är förkylda. Drycken var faktiskt riktigt god, testa! 

Varm ingefärsdryck mot förkylning:

•1 msk pressad citron
•ca 1 cm riven ingefära
•1 msk honung
•tevatten





/Joppi

Syskonbrunch

0 Läs mer >>
Luciadagens andra frukost bestod såklart av risgrynsgröt, mjukt hembakat tunnbröd med julskinka, senap och äppelmos. Till detta drack jag Zeunerts julmust och Zoegas julkaffe. Skulle kunna äta hur mycket son helst av denna frukost!
/Josse

Risgrynsgröt

0 Läs mer >>
Godmorgon! Som ni ser i min adventskalender uppmanas man att äta sju frukostar! Hur underbart???!?
Jag har hunnit med att äta en åtminstone, framför luciamorgon på TV klockan 07:00, givetvis i sängen. Så mysig tradition!
Tänkte att jag i alla fall ska hinna med en till frukost idag.
Jag ställer samma fråga som kalendern: Vad äter du till frukost idag?
 
/Josse

Luciamorgon

0 Läs mer >>
Imorse åt jag en riktigt god frukost hemma. Jag har annars ätit mycket frukostar på jobbet, så därför har jag varit dåligt med uppdateringarna här.
Min frukost bestod av kall risgrynsgröt som jag blandade med naturell keso, lite vaniljyoghurt och mandarin. (Alltså testa detta, supergott!)
Till detta åt jag nybakat filmjölkslimpa med prästost, skinka och paprika. Och drack svart julte och svartvinbärsjuice.
Himmelskt gott!
/Josse

Ris a la keso

0 Läs mer >>
Idag var första dagen här i Härnösand som jag åt frukost hemma i lägenheten och inte på jobbet. Har saknat det faktiskt, speciellt gröt, havregrynsgröt. Också har jag saknat att frukostblogga och hitta på nya roliga recept.

Så jag gjorde en havregrynsgröt med världsgod topping, frysta hallon och lakritskräm! Gillar ni hallonlakrits så måste ni testa detta. Här kommer receptet på lakritskrämen:

Lakritskräm:

•2 msk kvarg 
•1 tsk stevia
•1,5 tsk lakritspulver 

Blanda ihop allt i en liten skål och smaka av, tillsätt med sötning eller lakrits om du vill! 




/Joppi

Hallon & lakrits

0 Läs mer >>
 
Idag lyxade jag till frukosten genom att äta med två fina vänner på Hallstahotellet. (Tyvärr inte med Jossi denna gång..)
Superdupermega mysigt och gott var det!!
Det blev som vanligt en tallrik med soyhurt (blåbär och jordgubb) och havreyoghurt (tropisk) med en massa nötter, banan, och torkad frukt. Meloner, mackor, brieost, ägg, apelsiner, grapejuice, kaffe och mangote!
Vi kom upp på berget när det fortfarande var mörkt ute. Jättemysigt att sitta och kolla ut och se hur det blir ljusare.
Det var så fint pyntat på hotellet med tända ljus och julstjärnor. Man fick verkligen julkänsla då det även var snö i skidbacken och frost på alla träd.

En riktigt tipptopp frukost!
/Josse

Hallstafrukost

0 Läs mer >>
Igår åt jag en riktigt god risgrynsgrötfrukost med kaffe, hembakat tunnbröd (både hårt och mjukt) med skinka, hemgjord senap och hemgjord äppelmos. Så himla gott!
Supersöta kanel- och sockergrisar.
Äter ni mycket tomtegröt nu i december?
/Josse
 

Risgrynsgröt och skin...

0 Läs mer >>
Idag på Samba åt jag "dagens bräck" som en del av min frukost. Dagens bräck var "sportbräck", grovt bröd med russin i och olika frön på, jättegott! På sportbräcket hade jag Philadelphiaost, skinka och grönsaker. 

Jag åt också en skål fil med kanel och krossat knäckebröd. Gud vad längesedan jag åt knäckebröd i filen, mycket underskattat och mycket gott.




Jag drack även en kopp "Svart Julte", men det kom inte med på bilden. 

/Joppi 

Dagens bräck

0 Läs mer >>
Dagens frukost på Café Samba blev bland annat en nybakad Rågkaka från Flodins bageri här i Härnösand. Caféet beställer allt bröd därifrån och det är supergott! På rågkakan hade jag smör, skinka och grönsaker. 

Förutom rågkakan åt jag ett knäckebröd och en skål filmjölk med kanel, också drack jag ett glad rött Julte, så gott! 

Frukosten är verkligen det bästa med mitt nya jobb. 




/Joppi 

Rågkaka

0 Läs mer >>
Hej på er, det var några dagar sedan jag frukostbloggade nu, jag ber om ursäkt! Jag har haft fullt upp med flytten till Härnösand och inte riktigt haft tiden. 

Idag har jag i alla fall jobbat mitt första riktiga pass här i Härnösand på Café Samba, en lunchrestaurang kombinerat med Café. På förmiddagarna får vi göra fika/frukost och äta tillsammans, superbra! 

Idag gjorde jag en smörgås, aprikosbröd med smör, ost, skinka, gurka, sallad och paprika, också åt jag en tallrik fil med banan och kanel. Mycket gott!


/Joppi

Café Samba