0 Läs mer >>
Nu har jag förberett morgondagens frukost. Det blir davosgröt med mango. Jag fullkomligt älskar mango!
 
Davos med mango:
1,5 dl yoghurt eller fil (jag tog persika- och passion yoghurt)
1 dl havregryn
1/2 dl mjölk
1,5 msk russin
1 msk solrosfrön
1 msk chiafrön
Mangobitar (färska eller frysta)
 
Blanda alla ingredienserna väl i en skål och täck över med plastfolie, ställ in i kylskåpet över natten. I morgon är det bara att ta fram och äta!
Nu ska jag somna snabbt så jag kan vakna och äta denna goda gröt! 
/Josefin2

Davosgröt med mango

1 Läs mer >>
Jag blev så sugen på pannkakor när jag såg Josefins frukost igår, den såg så himla god ut! Så idag fick det bli proteinpannkakor med blåbär, kokos och vanilj. Det var en fest i min mun, allvarligt talat dom tre smakerna passar så bra ihop. 

Jag har ändrat lite i receptet från mina förra proteinpannkakor som jag gjorde för ett tag sedan. Inte för att dom blev dåliga, men dom här blev ännu saftigare! Jag hade bland annat i lite grekisk yoghurt. 

Proteinpannkakor med blåbär, kokos och vanilj: 

•0,75 dl vaniljproteinpulver 
•1 msk kokosmjöl 
•1 msk kokosflingor
•0,5 tsk fiberhusk
•1 tsk bakpulver
•1 ägg + 1 äggvita
•1 dl mjölk 
•2 msk grekisk yoghurt 
•2 msk blåbär 

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan resten, utom blåbären som du tillsätter i slutet så inte hela smeten blir blå. Det gör man ju som man vill men jag tyckte det blev finare såhär, haha. Stek små plättar i kokosolja och ät sedan med toppingen nedanför.

Topping:

•3 msk kvarg
•3 msk blåbär
•1 msk sötströ

Blanda ihop och ös på pannkakorna.







Till pannkakorna drack jag det här goda kaffet, tror det är mitt favoritkaffe. Och ekologiskt, fairtrade och krav är ju aldrig fel. 

Vilket är ert favoritkaffe? 

/Joppi

Pannkakstisdag

0 Läs mer >>
Ledsen för att det tog sådan tid för mig att visa resultatet på mitt experiment! Det visade sig att det behövde lite mer tid än jag först trodde. 

Jag har i alla fall gjort blåbärs- och kardemummaremmar. Det är som ett torkat fruktgodis, mums! Smaken blev helt magisk, men jag tror att jag ska modifiera mitt recept lite till nästa gång, ta mer torkad frukt och mindre frysta bär. Dels för att det tog så lång tid att torka, dels för att konsistensen eller formen kunde blivit lite fastare/tjockare. Jag ska fortsätta experimentera med det här receptet, hur gott som helst ju! Här är i alla fall hur jag gjorde den här gången:

Blåbärs- och kardemummaremmar: 

•ca 5 dl blåbär
•2 bananer 
•ca 10 dadlar 
•1 krm kardemumma

Mixa allt i en mixer till en slät smet. Bred ut på bakplåtspapper, ca 0,5cm tjockt. Jag fick använde en stor och en liten plåt. Sätt in i ugnen på 50 grader. Låt stå tills de är torkade och går att lossa från papperet. För mig tog det ca 15 timmar, men det beror helt på ugn, om du har varmluft osv. Så håll koll helt enkelt! 





/Joppi

Blåbärsremmar med kar...

1 Läs mer >>
Idag åt jag bananplättar till frukost!
Det är så himla gott att man bara vill ha mer!
Bananplättar:
1 banan
1 ägg
3 msk keso
1½ msk kokosmjöl
½ tsk bakpulver
 
Mosa bananen och rör i ägget, sedan resten av ingredienserna, blanda till en smet. (Om man vill kan man använda stavmixer för att få en jämnare smet) Låt stå i kylskåpet i några minuter. Stek plättarna i kokosolja i en stekpanna tills det är färg på båda sidorna. Mellan plättarna hade jag mer keso och äppelmos jag gjorde lite snabbt. Detta måste ni testa! Så gott!
Äppelmos:
Skala äpplen och skär i bitar, koka upp med ca ½ dl vatten, mosa äpplerna när de blivit mjuka. Tillsätt lite kanel, kardemumma och en gnutta ingefära. Eventuellt lite socker om du vill. Låt småkoka tills äpplerna är helt mosade. Klart! Häll upp i en burk och ha i kylskåpet eller frys in.
Jättegott att ha på plättar, i gröten eller filen!
Så lyxigt att ha egna äppelträd hemma. Man kan göra så mycket gott och smaskigt!
/Josefin2

Bananplättar

1 Läs mer >>
Gårdagens experiment är tyvärr inte färdigt ännu.. Det visade sig att det behövde lite mer tid än jag trodde, så håll ut! Inom en snart framtiden ska ni få se på resultatet. 

Till dagens frukost. Jag blev nyligen inspirerad av en hos vän som åt grekisk yoghurt och la upp en underbar bild på instagram, det såg så himla gott ut! Så nu kände jag att det var dags att testa det här till frukost, och jag kan lova att det var precis lika gott som jag hade förväntat mig! 

Jag toppade min grekiska yoghurt med hallon, nöt och mandelmix, kokoschips och flytande honung. Perfekt. 

Till yoghurten drack jag varmt citronvatten och kaffe. Nu är jag redo för en lååång arbetsdag! 






/Joppi

Grekisk yoghurt

1 Läs mer >>
Ikväll experimenteras det hej vilt i köket hemma hos Josefin1, eller Joppi som är ett mer välkänt namn. Kan ni gissa vad det ska bli? En ledtråd är att det innehåller bland annat blåbär och kardemumma... 

Kika in imorgon så får ni se resultatet, det här kräver nämligen 8 timmar för att bli klart!  



Kvällsexperiment

9 Läs mer >>
Jag har nyss ätit en riktigt god frukost, som alltid. Denna morgon innehöll den favorit från igår, surdegsbröd med kantarellpeston och tomat och persilja, egengjord svartvinbärsjuiceTranbär- & Blåbärste från Muddus, super fröig smoothie.
Så här gjorde jag smoothien:
1 banan
1 dl yoghurt (jag tog persika- och passionsfrukt)
½ dl fryst mango
1 msk kokosflingor
1 msk havrekärnor
1 msk solrosfrön
½ msk vetekli
½ msk linfrön
½ msk chiafrön
 
Mixa alla ingredienserna med en stavmixer i en skål, häll upp i ett glas och drick eller ät med sked.
Jag toppade smoothien med skivor av banan, hasselnötter, cashewnötter och gojibär. Mums!
Gotteligottgott!
/Josefin2
 
ps, Josefin1's amerikanska pannkakor  såg riktigt goda ut!

Fröig Smoothie

2 Läs mer >>
Igår åt jag världens godaste brunch! Amerikanska pannkakor med nutella, banan och hallon. Till pannkakorna blev det mjölk och godis, bättre än så blir det inte! 

Receptet kommer från Ica och ser ut såhär: 

Amerikanska pannkakor, 2 portioner:

•2,5 dl vetemjöl 
•2 tsk bakpulver
•2 msk socker
•1 krm salt
•2,5 dl mjölk 
•2 msk smält smör
•1 ägg

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ner mjölken och tillsätt sedan smöret och till sist ägget. Hetta upp en stekpanna med smör och stek sedan små pannkakor av smeten. 

Tips! När det börjar bli små bubblor i pannkakan är det dags att vända den. 




/Josefin1 

Amerikanska pannkakor

1 Läs mer >>
Idag är det lördag! Och jag äter en supergod lördagsfrukost bestående av äppelkrämen med mer kanel och mjölk till, surdegsbröd med kantarellpesto, idag toppad med egen odlad både tomat och persilja, ett hårdkokt ägg, egengjord svartvinbärsjuice och teet Södermalms blandning, köpt på Roberts coffee i Stockholm.
Jag brukar alltid värma krämerna en stund i micron när jag ska äta dem, tycker att de blir mer gott då!
Nu står jag mig verkligen fram till lunch! 
 
Ha det bäst! /Josefin2
 
 

Lördagsfrukost

0 Läs mer >>
Jag är för tillfället nere i småland hos farmor och släkten, därav min dåliga uppdatering. Det finns nämligen ingen internettäckning i farmors hus, man måste gå in i byn för att få någon kontakt med omvärlden. 

Igår begravdes världens bästa farfar och det känns som jag har vätskebrist på grund av allt gråtande. Begravningen var i alla fall hur fin som helst och flera av mina kusiner sjöng och spelade i kyrkan och på minnesstunden. 

Jättejobbig dag på många sätt, men värst av allt är nog ändå att se hur ledsen farmor är. Det är skönt att begravningnen är gjord och att dagen är över, idag blir en bättre dag. 

Trots att det har varit konstiga och jobbiga dagar här nere så har jag ätit frukost. Såklart! Igår blev det naturell yoghurt med müsli och hallonsylt, och farmors hembakade bröd med ost och kalkon. Idag åt jag yoghurten med skivad banan, kanel och blåbärssylt och till det ett tunnbröd med ost, kalkon och tomat. 

Storasyster Stina, storebror Simon och jag

Efter begravningen och minnesstunden när vi tittade på gravplatsen och blommorna






Ha en fin fredag! 

/Josefin1

Världens bästa farfar

2 Läs mer >>
Godmorgon!
Denna morgon är verkligen god eftersom att jag just ätit världens godaste kantarellpesto! Jag hittade ett recept för ett tag sedan som jag har mixtrat och donat med, så detta är det bästa! Så gott!
 
Jag åt kantarellpeston på surdegsbröd som jäst flera dagar. Så riktigt gott alltså!
 
Josses kantarellpesto:
7 dl kantareller
0,75dl olivolja
1,5 dl solrosfrön
1,25 dl persilja
1 msk basilika
1,5 dl riven ost (gärna lagrad)
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
 
Stek kantarellerna i en stekpanna, låt de vattna ur sig helt. När vattnet försvunnit helt så tillsätter du någon matsked olivolja och stek kantarellerna en stund. Ta från värmen och låt svamparna svalna helt.
Blanda alla ingredienser och mixa till en slät röra i en matberedare eller med stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Muuuuums!
 
Man kan använda både gula och trattkantareller. Jag anväde trattkantareller.
Gör gärna en stor sats då den är fantastisk god att äta tillsammans med pasta och som pålägg på bröd. Den håller ca 1 vecka i kylskapet och peston går dessutom att frysa.
 
Till det drack jag hemmagjord svartvinbärsjuice, teet Hötorget som jag köpte i Stockholm. Dessutom åt jag ett hårdkokt ägg och lingonsmoothie! En hejdundrande god fredagsfrukost!
 
 Lingonsmoothie:
1 banan
1 dl lingon
1/2 dl valfri yoghurt
1 msk kokosmjöl
1 msk havrekärnor
 
Blanda allt med en stavmixer och häll upp i ett glas. Smoothien blir ganska tjock, så ät förslagsvis med en sked. Jag toppade med skivad banan och kokosflingor.
Trevlig fredag och trevlig helg alla läsare!
/Josefin2

Kantarellpesto

0 Läs mer >>
Idag fick jag äntligen äta mammas hemgjord äppelkräm till frukost! 
Äppelkräm:
Koka lika stora delar av äpple och vatten med lite socker och kanel. Det det mjuknat vispas potatismjöl(utrört i lite vatten) i. Ät gärna tillsammans med mjölk.
Jag åt även Fäbodknäcke från Leksand med rökt skinka, prästost och paprika på. Till frukosten drack jag äppeldryck och Liptons vanilj-karamell te.
 
 /Josefin2

Äppelkräm

0 Läs mer >>
Idag komponerade jag ihop en riktig höstgröt till frukost. Supergod!
 
Höstgröt:
1 Äpple
0,5 dl Havregryn
0,5 dl Fiberhavregryn
1 msk Chiafrön
2 dl Vatten
Russin
Kanel
 
Skär äpplet i bitar och lägg i en kastrull med lite vatten, mosa bitarna medans det kokar. Häll i resten av vattnet och de övriga ingredienserna förutom russin. Koka under omrörning på svag värme ca 2minuter. Rör i russin i slutet.
Jag toppade min gröt med mer russin, naturella lingon och mer kanel. Det är säkert jättegott att toppa med lingonsylt också!
 
Till kalaset drack jag Liptons Blueberry Muffin te. Så gott!
 
/Josefin2
 
 
 
 
 

Höstgröt

0 Läs mer >>
Den här soliga och kalla tisdagen kunde inte ha börjat bättre, jag och Josefin2 åt nämligen frukostbuffé på Hotell hallstaberget tillsammans. Det är sånt man måste göra när man driver en frukostblogg, man måste testa utbudet av stadens frukostar och så måste man prata om nya idéer och förbättringar av bloggen. Så det var exakt vad vi gjorde. 

Det var hur gott som helst och utsikten från matsalen var magisk. Ett stort plus med frukosten är toastmaskinen! Toasten vi åt idag var hur god som helst, med fyra, FYRA, olika sorters ost. Brie, Philadelphia och två olika ostskivor.

Vi båda tycker att frukosten på hallsta har bra klass överlag, men det finns några saker som fattas för att buffén ska vara fulländad: 

Våfflor eller pannkakor 
•Färskpressad juice 
•Smoothies 









Trevlig Tisdag! 

/Josefin1



Hallstabergets hotell...

0 Läs mer >>
 

Frukostdejt

0 Läs mer >>
Idag när jag vaknade strålade solen utanför fönstret. Jag bestämde mig för att ta med morgonkaffet upp på ett berg och dricka det där. Jag åt en snabb kåsa med yoghurten Samoa från Yoggi (supergod!) hemma innan jag begav mig iväg.
Förutom kaffetermosen tog jag med mig tre mumsiga energibollar.
 
Alla borde njuta mer av kaffe på ett berg.
/Josefin2

Kaffe på ett berg