0 Läs mer >>
JAHA idag är det måndag trettioförsta augusti och det innebär första dagen på skolan här i Lund! För att ladda upp åt jag en riktigt god blåbärsglass med banan som bas.

Blåbärsglass:

•2 frysta bananer 
•1 dl frysta blåbär
•1,5 msk kvarg
•vaniljpulver
•kardemumma

Mixa allt i en matberedare till en glass, svårare än så är det inte! Toppa med till exempel kokos som jag hade, eller nötter, müsli, honung, jordnötssmör, fikon...




/Joppigus

Blåbärsglass

0 Läs mer >>
Söndagar tycker jag förtjänar en extra god och lång frukost, därför gjorde jag världens godaste bananscones som både jag och Josse har testat tidigare. 

Bananscones:

•1 mogen banan
•1 ägg
•1 dl havremjöl 
•1 msk kokosmjöl
•1 tsk bakpulver
•kanel
•vaniljpulver
•flingsalt

Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl. Klicka ut tre scones av smeten på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda cirka 15 minuter i 200 grader. Låt svalna lite innan du skär sconesen och äter dom med något gott på. Jag hade getost och flytande honung på mina, fruktansvärt gott. 


Till sconesen drack jag en slags kaffedrink som jag experimenterade fram, det blev en succé! Kaffe och choklad är verkligen hur gott som helst tillsammans. 

Kaffe med chokladmandelsmak:

•1 dl mandelmjölk 
•1 msk chokladsås av något slag (jag hade Walden Farms) 
•bryggkaffe

Värm mjölken tillsammans med chokladsåsen och blanda. Skumma chokladmjölken med en mjölkskummare (OBS jag är säker på att det blir supergott även utan att skumma). Häll sedan på kaffe i valfri mängd. NJUT




Idag ska jag ut på en springtur med Marija och sedan är det dags för första träffen med nya klassen!

/Joppigus

Bananscones & choklad...

0 Läs mer >>
Idag åt jag och mamma en sista frukost tillsammans i Lund innan hon åkte norrut igen. Det blev en gröt med bland annat blåbär och kardemumma, supergott! 

Blåbär- och kardemummagröt, 2 portioner:

•2,5 dl havregryn
•4 dl vatten
•1 msk krossade linfrön
•2 tsk chiafrön
•1 dl frysta blåbär
•kardemumma
•salt 
•vaniljpulver

Koka upp allt i en kastrull och låt sedan koka i ungefär 5 minuter. Servera med mandelmjölk och hackade fikon.


Det blev även ett kokt ägg och en kopp kaffe.

Idag ska jag till Malmö och kolla på rugby med Marija och Ana! Wiho

/Joppi

Blåbär- och kardemumm...

0 Läs mer >>
Idag började vi morgonen med en promenad till min skola innan vi åt frukost. Älskar att gå en stund innan frukosten, då hinner man bli extra hungrig och den blir ännu godare! Vissa morgnar går det dock inte, då har jag redan ett stort hål i magen direkt när jag vaknar. 

Vi kokade en supergröt med en massa gott i, den blev både nyttig och mättande. 

Gojigröt, 2 portioner:

•3 dl havregryn
•5 dl vatten
•2 tsk krossade linfrön
•2 tsk chiafrön
•2 msk gojibär
•salt
•kanel

Koka ihop allting till en gröt, ungefär fem minuter i en kastrull. Toppa med något gott, till exempel äpple- och mangomos, kanel och mandelmjölk. 


Vi åt även mango och grapefrukt, så gott och perfekt med extra vitaminer. Det blev också lite juice från Loviseberg, med smak av morot, äpple, apelsin och ingefära. Och kaffe! Såklart. 

/Joppi

Gojigröt

0 Läs mer >>
Nu är jag tillbaka i Lund igen efter ett par dagar i Halmstad. Nu ikväll har jag och mamma gjort en riktigt god sallad med polkabetor, valnötter, chevré, honung och bönor. Alltså, kombinationen valnöt-ost-honung är bland det godaste jag vet! Ni bara måste testa den här salladen, funkar lika bra med rödbetor. Vi skar polkabetorna i  små kuber och rostade i ungen med lite honung på i cirka 15 minuter på 225 grader. 


Hur god såg inte Josses smoothie ut att vara förresten? Måste verkligen testa den. 

/joppigus 

Polkabetor- chevrésal...

37 Läs mer >>
Denna smoothie blev så himla lyckad! Hur goooood som helst!!
 
Mixa blåbär, hallon, banan, några vindruvor, naturell yoghurtskvarg och solrosfrön med varandra. Enklare och godare blir det inte. Hur bra som helst!

Jag är helt galen i smoothies, man kan blanda i vad som helst och det blir nästan alltid en succé!
Att dricka smoothies ute är oslagbart :D Heja sommaren!
 
/Joppili

Smoothie

0 Läs mer >>
 
Här kommer fler bilder från vår fantastiska frukost som du kan läsa om här!
 
Den goda hallonsylten var busenkel att göra med endast tre ingredienser.

Raw hallonsylt:
  • 125 gr färska hallon
  • 1 msk chiafrön
  • 1 krm vaniljpulver
 
Mosa hallonen som de är med en gaffel, rör i chiafrön och vaniljpulver. Låt stå så sväller chiafrönen och konsistensen blir lite "geléig". Sylten håller några dagar i kylskåp. Mums!

Dessa pannkakor var bland det godaste jag ätit, så gott och fluffigt med fil i. Alltså, ni måste lova mig att testa dem!
 
Amerikanska Pannkakor:
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl Arla filmjölk
  • 2 msk rapsolja
Blanda torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, fil och rapsolja i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i de blöta. Stek små pannkakor i en stekpanna på medelvärme i kokosolja eller annat matfett.
 
 
Alltså jag kommer sakna min favorit frukostflinga hur mycket som heeeeelst nu när hon har flyttat lite för långt bort i från mig! Men som tur är så ses vi ju ganska så snart igen :)

Recept på den smarriga filmjölkslimpan kommer i ett senare inlägg, håll tillgodo! :D
 
Ha det bäst! /Joppili

Amerikanska pannkakor

0 Läs mer >>
Idag åt jag min första frukost som Lundabo tillsammans med mamma! Lägenheten är jättefin och bäst av allt: jag har ett köksbord! Och köket är mycket bättre än det jag hade i Härnösand. Det betyder många goda frukostar framöver. 

Till frukost gjorde vi en totalt ekologisk och supergod gröt:

Havre- chiagröt, 2 portioner:

•3 dl ekologiska havregryn
•1 msk ekologiska chiafrön
•5 dl vatten
•kanel
•salt 

Lägg allt i en kastrull och koka i cirka fem minuter! Vi åt gröten med ekologiskt äpple- och mangomos (OBS, hur gott som helst), hackade fikon och mandelmjölk. 


Till gröten drack jag kaffe, Gevalias "Amazonas". Ett favoritkaffe. Det blev också en halv röd grape och bitar av svensk nätmelon.







Nu ska jag äntligen till Halmstad och träffa Max! Hoppas ni får en fin dag,

Kram Joppi

Ekologisk gröt

0 Läs mer >>
Imorse vaknade vi tidigt i Sundbyberg hos min storasyster. Innan vi åkte vidare till Lund och hon till jobbet åt vi frukost tillsammans. Mamma och jag åt polentagröt kokad i havremjölk och Stina åt turkisk yoghurt med sin hemgjorda granola och hallon. 

Jag älskar verkligen polentagröt, och det bästa av allt är att den är så lätt att variera! Idag kokade jag gröten såhär, för 2 portioner:

Havrepolenta, 2 portioner:

•4,5 dl havremjölk
•6 msk polenta
•1 tsk chiafrön
•salt
•kardemumma
•vaniljpulver 

Koka upp mjölken i en kastrull och vispa sedan i chiafrön, polenta och kryddorna. Låt koka på svag värme och under omrörning tills gröten får önskad konsistens. Ungefär 7 minuter. Toppa gröten med valfritt, vi hade hackade fikon, kanel och havremjölk. 








Till gröten drack vi pressokaffe från Arvid Nordqvist, mycket gott kaffe.

/Joppi

Havrepolenta

0 Läs mer >>
Idag går bilen söderut mot Lund, med ett stopp i Stockholm på vägen ner. Det känns hur spännande som helst men samtidigt fruktansvärt läskigt.

Hur som helst började jag dagen med min för tillfället favoritgröt. Den här gröten är inte bara världsgod, den går dessutom snabbt att laga till, perfekt med andra ord.

Frö- och havregröt:

•1,5 dl havregryn
•1 msk krossade linfrön
•1 msk chiafrön 
•3 dl vatten
•1 äggvita
•kanel 
•salt

Blanda alla ingredienser utom äggvitan i en kastrull. Låt koka upp och koka i några minuter innan du kläcker i äggvitan och stänger av värmen på plattan. Rör tills äggvitan har stelnat och servera sedan genast med förslagsvis hackade fikon, kanel och havremjölk. 


Förutom gröten åt jag också lite vattenmelon och en kiwi. Har verkligen blivit besatt av frukt på sista tiden, det är ju så gott??

/Joppi 

Frö- & havregröt

0 Läs mer >>
Idag blandade jag ihop en blåbärskvarg till frukost. Kvargblandningen toppade jag med kokos, kanel och hackade fikon, hur gott som helst!
 
Blåbärskvarg:
 
  • 1 dl blåbär
  • naturell kvarg
  • naturell fil/yoghurt

Tina eventuellt blåbären och blanda sedan ihop valfri mängd av kvarg och fil/yoghurt.
  
 
Idag ska jag träffa Ida och äta lunch i solskenet och sedan ska jag fixa och packa det sista inför flytten ner till Lund(!!!?) imorgon! MEN flytten kommer inte innebära att jag slutar med bloggen, snarare tvärtom. Det har varit lite sisådär med bloggandet nu under sommaren av olika anledningar, men i och med hösten kommer även rutinerna tillbaka och en av mina favoritrutiner är frukost och frukostbloggning.
 
Hoppas ni får en fin dag!
 
Kram Joppi

Blåbärskvarg

0 Läs mer >>
Idag åt jag och Josefin världens bästa frukost tillsammans i solskenet. Det finns nog ingenting jag tycker om mer än att äta en riktigt god frukost tillsammans och bara njuta. Allra bäst blir när Team Josefin gör det. 
 
Vi gjorde supergoda amerikanska pannkakor som vi hittade recept på från Böckernas Bok, nämligen "Tid för frukost" av Arla. Som frukostbloggare har vi fått äran att bli sponsrade med varsitt exemplar av denna fantiska bok från Arla. Det är vi otroligt tacksamma för, den kommer användas flitigt och ni kommer med säkerhet se fler inlägg framöver som innehåller recept från just denna bok. 
 
 
Amerikanska Pannkakor:
 
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl Arla filmjölk
  • 2 msk rapsolja

Blanda torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, fil och rapsolja i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i de blöta. Stek små pannkakor i en stekpanna på medelvärme i kokosolja eller annat matfett.
 
Pannkakorna serverade vi med jordgubb/rabarberkvarg, Josses egenplockade blåbär, Josses hemgjorda chiahallonsylt och banan. Hur gott som helst!
 
Förutom pannkakorna åt vi mackor gjorda på Josses hembakta filmjölkslimpa, kan vara det godaste brödet jag ätit. På mackorna hade vi smör, prästost, sallad, gurka och tomat. 
 
Dryckesmässigt blev det kaffe (såklart), Proviva blåbär och Josses hemgjorda svartvinbärsjuice. Juicen var fruktansvärt god och jag hoppas hon delar med sig av det receptet här på bloggen, och även recepten på alla andra goda saker hon bjöd på!
 
/Joppi
 

Harmoni