0 Läs mer >>
Idag testade jag Joppigus choklad- & hasselnötsgröt som hon gjorde igår.
1dl fiber havregryn
2,5dl vatten
1krm salt
1skopa proteinpulver choklad- & hasselnöt
 

Koka upp och låt koka ca 3minuter. När gröten är färdig rör man ner proteinpulvret. Eftersom aty jag inte gillar att äta gröt med mjölk toppade jag med vanilj Soygurt och sedan min hemgjorda nutella som jag rörde ut med lite mjölk för att få en "sås" . Och några hasselnötter på toppen.
 /Joppili
 
 
 
 

Choklad- & hasselnötr...

0 Läs mer >>
God kväll! 
Jag tänkte tipsa om en supergod och supersnabb frukost jag åt tidigare i veckan, havregrynsgröt med choklad/hasselnötssmak . Josefin2 och jag beställde nämligen för ett tag sedan proteinpulver från fitnessguru.com, bland annat med smaken choklad & hasselnöt. Jag blandade bara i en skopa av detta pulver i min havregrynsgröt när den kokat färdigt och toppade sedan gröten med några rostade hasselnötter. Blev hur gott som helst! 

Bilden blev lite färglös och tråkig, men smakade desto bättre. 

/Joppi



Hasselnötsgröt

0 Läs mer >>
Imorse testade jag Yoggis krämiga lätt yoghurt med smaken hallon- och vanilj. Jag tycker den var ovanligt krämig och för att vara en lättyoghurt. Tummen upp! Toppade gjorde jag med torkad frukt och nötter som jag fick i en fin burk av min kompis Isabella när jag fyllde år. Perfekt present till mig!
Jag drack mitt favoirtkaffe: Gevalia Malabar
Till yoghurten åt jag en macka med keso, avokado och fetaost. Supergod kombination!

/Joppili

Hallon-vanilj yoghurt

0 Läs mer >>
Idag kom Joppigus äntligen hem till mig. Vi gjorde egen supergod ostkaka.
Receptet på ostkakan hittade vi på Frukostfantastens instagram, men vi dubblade receptet.
Ostkaka: (2 portioner)
2dl keso
2ägg
6msk mandelmjöl
4msk havremjöl
2msk hackade mandlar
2tsk chiafrön
1tsk vaniljpulver
2krm bakpulver
2nypor salt
Blanda ihop alla ingredienserna med en sked, låt stå och svälla i kylskåpet ca 10minuter. Smörj en form med kokosolja(eller annat fett). Häll upp smeten och grädda i mikron ca 7minuter. Vi åt våran ostkaka med varma blåbär och hallon och toppade med grovhackade rostade mandlar. Supergott! Dock tror vi att det hade blivit ännu lite godare om man hade blandat i några bittermandeldroppar i smeten. Det får bli nästa gång.
Till ostkakan drack vi Gevalias India Malabar kaffe och Provivas Lemonad Citron och Hallon. Super fräsch och god. Lemonaden finns även i smaken Citron och Lime och vi ser fram emot att testa den också.
 Förutom ostkakan åt vi Halländskt Bondbröd med smör och olika sorters ost, samt lite päronbitar på. Ett väldigt "vanligt" bröd egentligen, men det är ändå så ovanligt gott. En riktigt saftig och fin limpa, och med ost på blev det helt underbara mackor. 
 
En fantastisk frukost, eller snarare brunch, med ost som ett genomgående tema. Bättre tema får man leta länge efter! 
 
Vi längtar redan till vår nästa frukost tillsammans, såklart.
 
/Joppigus och Joppili 

Ostkaka

0 Läs mer >>
Igår spelade jag (och även josseli) kubencup hela dagen! För att kunna spela så BRA som möjligt åt jag såklart en hos frulle. Det blev hederlig havregrynsgröt med äppelmos och kanel, samt en morotsfralla som mamma bakat, med skinka och gurka. Till det drack Jah färskpressad blodapelsinjuice och en kopp kaffe ur min BIK-RUIF-mugg, tyckte det kändes passande en dag som den!




/Joppi

Cupfrulle

0 Läs mer >>
Idag åt jag Lindahls kvarg "persika passion" blandat med lite naturell kvarg, som jag sedan toppade med rostad kokos, mandlar och cashewnötter och naturella mullbär. Så enkelt men så fruktansvärt gott! 

Torkade mullbär är verkligen ett favoritbär, har en supergod kolasmak!


/Joppi

Kvarg & rostad toppin...

0 Läs mer >>
Jag älskar gröt. Speciellt den här nya gröten som jag och Josefin testade för första gången när hon var här. Gröten med ett helt ägg i. Det låter konstigt och kanske till och med äckligt, men tro mig, det är HUR gott som helst! Konsistensen blir perfekt och dessutom mättar gröten mycket bättre än vanlig havregrynsgröt. Såhär gjorde jag min gröt idag:

Krämig Sötsalt gröt:

•1 dl havregryn 
•1 msk krossade linfrön 
•1 msk salta, torrostade solroskärnor
•1 hackat, torkat fikon
•1 hackad, torkad aprikos
•2 dl vatten 
•salt
•kardemumma
•1 ägg 

Lägg allt utom ägget i en kastrull. Koka upp och låt sedan puttra på svag värme tills gröten har blivit tjock. Då knäcker du i ägget och låter gröten puttra lite till så ägget kokas in i gröten. Om du tycker gröten är för tjock, tillsätt mer vatten, men jag tycker om när gröten har lite tjockare konsistens. Jag toppade med hallonsylt och lite kokos! 



Ser ni att gröten är liiite gul? Det är ägget! Jag hade stora ekologiska ägg där äggulan är riktigt gul och fin. Så gott. 

/Joppi 

Grötarnas gröt

0 Läs mer >>
Herregud vad längesedan det var jag gjorde mugcake! Jag kände att det definitivt var dags för en sådan till frukost idag. Den blev supergod och saftig, och kanelsåsem till var HUR god som helst! Skippa inte den. 

Söt kokos- och bananmugcake:

•1 banan
•1 torkat fikon 
•1 ägg 
•1,5 msk kokosmjöl 
•1,5 msk kokosflingor 
•1 tsk fiberhusk 
•1 tsk bakpulver 
•kardemumma efter smak

Mixa banan, fikon och ägg till en slät smet, jag använde stavmixer. Blanda sedan i resten av ingredienserna, smörj en stor kopp med kokosolja och häll i smeten. Gör kanelsåsen:

Kanelsås:

•2 msk flytande honung 
•valfri mängd kanel (OBS godast med mycket, typ 1-2 tsk) 
•ev. lite vatten 

Blanda ihop till en ganska rinnig sås och ringla på hälften på mugcaken i muggen innan gräddning, sedan resten ovanpå efter gräddning! 

Mugcaken behöver gräddas ungefär 3 minuter på full effekt, eventuellt ännu längre. 

Jag var extremt hungrig imorse (inte för att det är ovanligt), så jag åt också några mackor med salami, samt lite nötter och en apelsin, meeen som vanligt så hann det inte komma med på bilden! 

/Joppi

Mugcake med kanelsås

0 Läs mer >>
Dill och ägg är verkligen hur gott som helst tillsammans, i alla fall i min mun. Idag åt jag havreknäcke med dillkaviar, kokt ägg och dill på toppen. AH så gott! Blodapelsin och röd paprika åt jag också som ni ser, sedan drack jag grönt te med citronhonung också, men det hann inte komma med på bilden. 


Och nej, jag blir inte mätt på såhär lite frukost! Förklaringen är att jag var ute på en joggingtur tidigare imorse, och innan det åt jag frukost nummer 1, en smoothie med banan, kvarg, mjölk och dadlar

/Joppi 

Äggmacka med dill

0 Läs mer >>
Imorse åt jag en supermysig frukost i sängen.
Den bestod av smoothies, Finn Crisp surdegsknäcke med skinka, ost, paprika och päron, kaffe och frukostkakor.
Det blev kaffet som är min favorit just nu, Gevalias India Malabar, med extra mörkrostade bönor från Indien som lufttorkas på palmblad.(hur coolt?) Kaffet har en djup och fyllig smak och låg syrlighet. Ett kaffe helt i min smak!
Jag gjorde två smoothies som jag sedan blandande i burken. Jag försökte få blåbärsmoothien runt om hallonsmoothien. Mycket lyckat och gott!

Hallon- & kokossmoothie:
1dl hallon
1dl turkiskyoghurt
1dl verum hälsofil med hallon-passion-vanilj
1,5msk kokosflingor
1msk solroskärnor
 
Blanda allt med en stavmixer eller i en mixer.
 
Blåbär-vanilj & fikonsmoothie:
1,5dl blåbär
1dl turkiskyoghurt
1dl vanlig fil
1msk solroskärnor
1msk chiafrön
2 torkade fikon
 
Blanda allt med en stavmixer eller i en mixer.
Finn Crisp breakfast size - Jag vet jag inte om de har kommit ut i butik än, jag fick ett paket hemskickat som smakprov, och jag gillar verkligen att det är ett surdegsknäckebröd som är bakat med 100% fullkorn. Och en perfekt storlek! Tummen upp!
Igårkväll bakade jag frukostkakor. Så himla goda och lätta att göra.
Jag gjorde efter det här receptet som vi publicerat tidigare, den torkade frukten som jag tog i denna gång var tranbär, päron, aprikoser och plommon. Jag tog även drygt en matsked chiafrön och 1 matsked fiberhusk.

/Joppili

Söndagsfrukost