1 Läs mer >>
Imorse testade jag ett recept från PT-Fias blogg, mellanmålsmuffins som hon kallade dom. Jag kallar dom för frukostmuffins eftersom jag åt dom till frukost hehe.. 

Dom blev riktigt goda, ni måste prova! På morgonen åt jag dom med jordnötssmör, kokos och honung, men nu på kvällskvisten tog jag en muffin med Philadelphia och det var nästan ännu bättre. Smör och ost tror jag är gott också.

PTfias mellanmålsmuffins:

•4 ägg
•2 bananer
•1,5 dl kokosolja
•1 tsk honung
•4 dl mandelmjöl
•2 msk psylliumfrön (jag tog chia)
•1 tsk bikarbonat
•0,5 dl havrekli (jag tog kruskakli)
•kardemumma
•salt

Mixa bananen med äggen till en slät smet. Smält kokosoljan, låt den svalna och rör ner honungen. Rör ihop med äggsmeten. Blanda ihop mjöl, frön, kli, bikarbonat, saltet och kardemumman med en gaffel och rör ihop med resten av smeten.

Häll smeten till hälften i muffinsformar och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15-20 min tills de fått färg och blivit nästan torra i mitten. Låt svalna helt innan du skär i dem. 





Jag åt även vaniljkvarg med solroskärnor och kokos. Älskar verkligen den kvargen, från Lindahls!

/Joppi

Frukostmuffins

0 Läs mer >>
Idag har världens bästa Ida kommit till Lund! Äntligen! Och det firar vi såklart med en grötfrukost. 

Gröten blev väldigt lyckad, och Ida som aldrig har ätit polentagröt förut tyckte att det var supergott! Inte förvånad hehe... 

Polentagröt deluxe (2 portioner)

•5,5 dl mjölk (sojamjölk)
•6 msk polenta
•2 tsk chiafrön 
•kanel, kardemumma, salt 

Koka upp mjölken tillsammans med kryddorna. Vispa ned polentan och chiafröna och låt puttra några minuter. Lägg på lock och ställ av plattan cirka 10 minuter. 

Servera med jordnötssås, hallon, hackade fikon och sojamjölk!





/Joppi

Fint frukostsällskap

0 Läs mer >>
Imorse kokade jag polentagröt till frukost! Jag kokade den med havredryck chai, riktigt lyckat! Chaimjölken smakar kanel, kardemumma, ingefära och är för övrigt riktigt god att bara värma i micron och dricka.

Gröten toppade jag med sojamjölk, hackade fikon och jordnötssås, favorittoppingen helt klart! 

Chaipolenta: 

•2,5 dl havredryck chai
•3 msk polenta 
•1 tsk chiafrön
•kardemumma, salt 

Koka upp mjölken med kryddorna och vispa sedan i polentan och chiafröna. Låt puttra några minuter och ställ sedan av plattan med lock på ytterligare några minuter för bästa resultat! 




/Joppi

Chaipolenta

0 Läs mer >>
Ja just nu blir det mycket gröt och kaffe till frukost, mycket för att det är så fruktansvärt gott, men också för att det är billigt och pengarna börjar sina såhär innan CSNutbetalning haha.. 


Men gröt går ju att göra hur rolig som helst! Jag gjorde havregrynsgröt med chia- och linfrön, kryddad med kanel och kardemumma. Toppade med jordnötssås och hackade fikon. Och sojamjölk, oj så gott det är!



Titta på min nya kopp! Nu ska jag plugga anatomiska strukturer när jag dricker kaffe. Det gäller att ta vara på tiden har jag hört.

/Joppi

Gröt och Kaffe

0 Läs mer >>
Idag gick jag och två kompisar till Västgötas nation och åt brunch! 50kr kostade det och det var värt varenda krona, och egentligen ännu mer. Hur mysigt som helst!






/Joppi

American brunch

0 Läs mer >>
Lindahls har kommit ut med fyra nya kvargsmaker, Halleluja! Jag älskar kvarg och dom smaksatta utan socker från Lindahls är riktigt goda. 

Dom nya smakerna är:

Banan valnöt
•Gräddkola
•Latte Macchiato
•Energidryck

Idag testade jag Banan & valnöt och det var mycket god! Jag kände mest banansmak, men det passar mig perfekt för jag älskar banan. Förpackningarna är perfekt storlek också, perfekt som mellanmål, eller del av en frukost. 


/Joppi

Banan- & valnötskvarg

0 Läs mer >>
Idag lyckades jag otroligt bra med min gröt, är faktiskt riktigt stolt och lite besviken över att inte kunna dela med mig till någon! Aja jag tänker i alla fall berätta mer för er: jag kokade 1,5 dl havregryn med chiafrön och lite linfrön samt vatten. Smaksatte med kanel och salt. 

Jag toppade med jordnötssås (jordnötssmör utblandat med sojamjölk) och mosade hallon. OJ vad gott det var! Jordnötssmör är bland det godaste jag vet. 




Nu taggar jag för finsittning med klassen ikväll! Ha en fin fredag.

/Joppi 

Jordnötssås

0 Läs mer >>
Idag har jag självstudier, vilket betyder att jag hade tid att göra världens godaste plättar till frukost!

Vaniljproteinplättar:

•0,75 dl vaniljproteinpulver 
•1 msk kokosmjöl
•1 msk kokosflingor
•0,5 tsk fiberhusk
•1 tsk bakpulver
•1 ägg + 1 äggvita
•1 dl mjölk 
•2 msk kvarg

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan resten och vispa ihop till en slät smet. Stek små plättar i kokosolja. Ät tillsammans med blåbärskvarg:

Blåbärskvarg:

•3 msk kvarg
•3 msk blåbär
•1 msk sötströ





/Joppi

Vaniljproteinplättar

0 Läs mer >>
Jag har alltid trott, utan att ha testat, att sojamjölk är äckligt. Igår tig jag mig i kragen och köpte ett paket, man måste ju prova innan man kan döma! Imorse använde jag mjölken till min gröt och OJ vad gott det var. Liiite fylligare än mandelmjölk och smaken var inte alls som jag tänkt mig, mycket godare. Såg att det fanns en sojamjölk med vaniljsmak, den ska jag prova nästa gång. 

Polenta kokad med sojamjölk:

•2 dl sojamjölk
•0,5 dl vatten
•3 msk polenta
•1 tsk chiafrön
•salt
•kanel, kardemumma

Koka upp mjölken och vattnet med kryddorna. Sänk värmen och vispa i polentan och chiafröna. Låt puttra under omrörning några minuter. Ta sedan av kastrullen från plattan och lägg på locket, låt stå ca 10 minuter för bästa konsistens! Jag tog en dusch medan jag väntade, perfekt. 

Gröten toppade jag med kokos, honung, kanel och mer sojamjölk.




Ha en fin dag!

/Joppi

Sojamjölk

0 Läs mer >>
Imorse kokade jag en riktig favorit till frukostgröt, nämligen polentagröt. Jag älskar konsistensen på gröten och kokar den gärna rätt så stabbig. 

Polentagröt:

•3,5 msk polenta
•2,5 dl havremjölk
•salt
•kardemumma, vaniljpulver
•1 msk chiafrön

Koka upp mjölken och vispa sedan i polentan, kryddorna och chiafröna. Koka under omrörning på svag värme tills gröten får bra konsistens. Ät med vaniljproteinmjölk, fikon och blåbär. 





/Joppi

Polenta med vaniljmjö...

3 Läs mer >>
Igår förberedde jag morgonens frukost, hur bra som helst för då behöver man inte lägga mer än ca 2 minuter dagen efter! Perfekt när man är lite smått stressad en vanlig torsdagsmorgon.

Blåbär- & banandavos:

•0,75 dl havregryn
•1 dl naturell kvarg
•1 dl mjölk
•0,5 banan
•1 dl frysta blåbär
•1 msk chiafrön
•1 msk sötströ (valfritt)
•kanel, kardemumma, vaniljpulver

Blanda ihop allt i en bunke och täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten och servera morgonen efter! 





/Joppi

Davosgröt

0 Läs mer >>
Imorse gjorde jag min gröt i ugnen, hur smart som helst och det känns som man sparar en massa tid! Medan gröten var i ugnen kunde jag passa på att duscha och göra mig klar för skolan, sen var det bara att hugga in på en frukost som mer kändes som en efterrätt. 

Ugnsbakad Blåbärsgröt:

•1 dl havregryn
•2 äggvitor
•1 dl havremjölk
•1 msk sötströ/ socker
•kanel, kardemumma, vaniljpulver
•salt
•1 dl frysta blåbär 

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla ingredienser väl i en bunke. Smörj en ugnstålig liten kastrull med kokosolja och häll i gröten. Grädda gröten i cirka 20 minuter och vänd sedan upp på ett fat! 




Okej den ser inte så fin ut, jag lyckades inte så bra med upplägget haha.. Men god var den!

/Joppi

Ugnsbakad Blåbärsgröt

1 Läs mer >>
Den här gröten är absolut en av mina favoritgröter, basen är havregryn och sedan varierar jag på olika sätt. Perfekt start på en helt vanlig vardag, eller på vilken dag som helst faktiskt! 

Havre- & proteingröt:

•1,5 dl havregryn
•1 dl havremjölk
•1,5 dl vatten
•kanel, kardemumma 
•salt 
•1 msk krossade linfrön 
•1 äggvita

Koka ihop havregryn, vätska, kryddor och linfrön till en gröt. Kläck i äggvitan och stäng av värmen. Rör tills äggvitan har kokat in i gröten. Idag toppade jag gröten med jordnötssmör, fikon och proteinmjölk med smak av vanilj. SÅ GOTT! 




Till min gröt drack jag kaffe och apelsinjuice. 

/Joppi

Havre & proteingröt

0 Läs mer >>
I helgen har jag haft världens bästa Max på besök, hur bra som helst. Igår åt vi en riktig söndagsfrukost, finns inget bättre! 

Vi gjorde havregrynsgröt som vi toppade med jordnötssmör, mjölk och kanel. Till det åt vi frallor och croissanter från Ica också drack vi apelsinjuice och kaffe. 




/Joppi

Söndagsfrukost

0 Läs mer >>
Efter en kalaskul första utekväll i Lund igår var det fruktansvärt gott att hugga in på en brunch på Lunds nation idag. Extra najs när man får äta med gott sällskap också!

Brunchen kostar bara 40kr för studenter, hur billigt är inte det? Plus att i stort sett allt verkar vara hemgjort. Det fanns bland annat paj, äggröra, bacon, korv, scones, våfflor, chokladbollar hembakat bröd, brieost, grönsaker, grekisk yoghurt, smoothies.....


/Joppi

Brunch på nation

0 Läs mer >>
Idag blev det en snabbfrukost då tiden inte räckte till för att laga något. Jag tog en skål jordgubb/rabarberkvarg från Lindahls, en riktigt god kvarg! Den toppade jag med hackade fikon och kokos. Enkelt och gott. 



Ha en fin dag!

/Joppi

Jordgubb/rabarberkvar...