0 Läs mer >>
Ett tänt ljus, en kopp kaffe, vinterstudion på tv, ett grötberg som smakar saffran och min morgon är fulländad. 

Det var tänkt att bli en sorts pannkaka, men planerna ändrades under tiden jag gjorde det så att säga, hehe. Saffran är ju rätt så dyrt och kanske inte något man kan förgylla sin morgon med varje dag, men på en lördag som denna tyckte jag det passade perfekt. Jag tycker verkligen ni ska prova den här skapelsen, riktigt julig och god! Kanske imorgon på första advent? Jag fick inspiration till frukosten från boken "Vinterns söta", en kokbok med massa bra julrecept. 

Här har ni receptet: 

Saffransberg, 1 portion: 

•300g risgrynsgröt
•1 ägg
•2 äggvitor
•1 msk sötströ/socker
•0,5 tsk rivet apelsinskal
•0,5 pkt saffran

Sätt ugnen på 200 grader. 
Jag kokade egen risgrynsgröt, men det tar lång tid så jag rekommenderar er att köpa färdig. 
Blanda alla ingredienser i en bunke. Smörj en liten ugnsfast form med fett och häll i smeten. Baka i ugnen ca 20-25 minuter. Servera förslagsvis med drottningsylt, blåbär blandat med hallon bara! NJUT 





Nu ska jag julbaka hela dagen! 

Saffransberg med drot...

0 Läs mer >>
För någon vecka sedan vann jag en tävling på skolbiblioteket, man skulle dela med sig av sitt bästa "vintertips". 

Mitt tips var ungefär: 

"Gå upp 15 minuter tidigare på morgonen, gör i ordning en stor och god frukost som sedan avnjuts med en bra bok och ett stearinljus som sällskap. Mysigt och vardagslyxigt såhär i vintertider."

Priset var en bok och choklad, WOHO



Mys

0 Läs mer >>
Igårkväll va det studentfest, och fast än jag inte förtärde alkohol så var jag dödens sliten imorse när klockan ringde vid 7. Det betyder inte att jag inte var hungrig! 
Det fick bli en lättfixad frulle idag, yoghurt med hallon och pauluns granola, två mackor och kaffe. Ibland är det enkla det allra godaste, och jag måste bara säga att den här müslin är hur god som helst! 







Snabblagat

0 Läs mer >>
Idag blev det en riktig standardfrukost, gröt, ägg och te. Det blev supergröten med tranbär, mandel och hasselnötter, denna gång dubbel portion hehe. Ett kokt ägg som inte kom med på bild, samt en stor kopp te! Enkelt men mycket gott. 




Gröt och ägg

0 Läs mer >>
Herreeeguuuud, idag överträffade jag verkligen mig själv. Den här mugcaken kan vara den godaste frukosten jag har gjort, och det är inget lätt pris att kamma hem!!! Dessutom gjorde jag en grymt god juice till det, den här dagen kan ite bli annat än bra. 

Vi börjar med mugcaken, det är en "vanlig" chokladmugcake med en drömgod jordnötssås: 

Chokladmugcake, 1 portion: 

•1,25 havregryn mixat till ett mjöl
•1 msk kokosmjöl
•1 tsk bakpulver 
•1 msk kakao
•1 msk stevia 
•2 äggvitor 
•0,75 dl mjölk 

Blanda ihop allt i en skål, smöra en stor kopp med smör eller kokosolja, häll i smeten i koppen. Micra ca 1,5 minuter, max, kortare om man vill ha den lite kladdig! 

Jordnötssås: 

•0,5 banan 
•1 msk jordnötssmör 
•1 msk mjölk

Bananen går att byta ut mot mer mjölk om man inte gillar banan! 
Mixa allt tillsammans till en slät smet och häll över din mugcake :) 

Apelsin- och sweetiejuice, 1 stort glas: 

•1 apelsin
•1 sweetie

Pressa båda frukterna i en citruspress, servera med isbitar! Sweetie är en sötare variant på grapefrukt, hur god och fräsch som helst, prova! Jag hittade den på Ica.









Choklad- och jordnöts...

0 Läs mer >>
ÄNTLIGEN har jag köpt supergröten! Jag köpte den som Josefin bloggade om i lördags, med tranbär, hasselnötter och mandlar. Det var den enda som fanns kvar på Ica, men det var rätt så skönt, jag hade aldrig kunnat välja annars! Jag är dock mycket sugen att prova den med äpple och kanel... 

Supergröten var i alla fall hur god som helst, jag hade lätt kunnat äta dubbel portion, det får det nog bli nästa gång :) Jag toppade gröten med frysta hallon, men egentligen behöver man ingenting på, den är så god som den är redan! Mjölk skulle jag kunna tänka mig är gott att ha till. 
Jag kokade gröten på spisen enligt anvisningarna på paketet! 

Kaffe och ett ägg fick göra gröten sällskap nere i magen. 








Supergröten

1 Läs mer >>
Blåbär är bland det godaste som finns att ha på gröt eller i fil, och dessutom är det värsta superbäret med massa antioxidanter och vitaminer! Hur bra är inte det? Idag gjorde jag en grötkaka som jag kallar det, och toppade den med superbären som jag plockade i höstas. Jag gjorde på exakt samma vis som föregående inlägg, men istället för honung smaksatte jag med kanel, vaniljpulver och kardemumma
Till det en kopp svart kaffe. 





Ha en bra måndag!

Bästa blåbär

0 Läs mer >>
Hejsan vänner, det här inlägget kommer ungefär ett dygn för sent, men bättre sent än aldrig, eller hur? :) 

Till att börja med vill jag tacka Josefin för ett grymt bra gästinlägg! Det såg hur gott som helst ut, tycker inte ni?? Måste verkligen testa den där supergröten, nu när både Sofia och Josefin tipsat om den. 

Aja, tillbaka till gårdagens frukost. Jag gjorde en gröt med honung i, hur gott som helst, det smakar mycket honung och det blir sött och gott! Brukade ofta göra den här gröten förut, men det var ett bra tag sen nu. 

Till gröten åt jag två mackor med keso, skivad kyckling, paprika, tomat och örtsalt samt en kopp kaffe. 

Honungsgröt, 1 portion: 

•1,5 dl havregryn 
•2,5 dl vatten 
•1 msk honung 
•1 krm salt 
•1 äggvita 

Blanda alla ingredienser i en skål, utom äggvitan. Micra 2 min, ta it och rör i äggvitan, micra ytterligare 2 min. Jag vände sedan skålen upp och ned på en tallrik, som med grötmugcaken, och serverade med lite frusna hallon. 






Honungsgröt

0 Läs mer >>

Tjena mors! Jag heter Josefin och är morgonens gästbloggare. Spännande!
Eftersom att jag är ett riktigt fan av frukost, en frukostälskare, precis som Josefin känns det svårt att begränsa mig till bara en frukost eftersom att jag inte har någon speciell vana. Men idag tänkte jag dela med mig av min lördagsfrulle denna morgon.

Idag åt jag Supergröten med tranbär, hasselnötter, mandel och extra protein från Pauluns. En välbalanserad blandning av havre, råg och dinkel. Med extra protein och, såklart, inget tillsatt socker.
Denna Supergröt är helt grym! Ett dyrare alternativ, men värd för att lyxa till lite extra på helgen. Testa testa! 


Så himla enkelt att tillaga, gör så här för att få till Supergröten:

1dl blandning
1,5dl vatten
1/3 krm salt

Blanda allt i en kastrull på spisen och koka på svag värme 2,5-3 minuter.

Jag tog granatäpplekärnor ovanpå och lite mjölk till det.

Även en liten kopp Verumfil med jordgubb -och hallonsmak, en mugg slät kaffe och en apelsin slank ner.


(Idag är jag även bjuden på risgrynsgröt-frukost nr2 hos grannen, Lycka!)

Jag säger; På återseende, för det hoppas jag på.

Ha det bäst! /andra Josefin

Gästblogg

0 Läs mer >>
Äntligen har jag tagit mig själv i kragen och köpt jordnötssmör, det var alldeles för längesen nu. 
Jag toppade därför dagens gröt med en jordnötssås och en chokladsås, perfekt. På bilden ser det lite geggigt ut kanske, och det var det också, men det smakade hur gott som helst. 

Jordnötssås: 

•1 msk jordnötssmör
•ca 2 msk vatten 
•ev. Lite stevia eller socker 

Chokladsås: 

•1 msk kakao
•1/2 msk stevia/socker
•1-2 msk vatten

Blanda de både såserna i två glas eller skålar och häll över gröten! Jag gjorde en vanlig havregrynsgröt :) 




Gröt med jordnöt- och...

0 Läs mer >>
Mums! Den här blev verkligen lyckad, men inte alls som jag hade tänkt när jag vaknade imorse. Jag tänkte bara göra en helt vanlig gröt i micron med pepparkakskrydda, jag orkade inte krångla till det mer än så. Men så kläckte jag i två äggvitor i gröten och i och med det fick den en sån fast, kakliknande konsistens så jag vände den upp och ned på en tallrik. Det blev nästan som en mugcake, fast som en gröt! Hur som helst smakade den mycket bra. 

Gröt-mugcake med smak av pepparkaka, 1 portion:

•1,5 dl havregryn
•1 msk krossade linfrön 
•1 krm salt 
•1/2 msk pepparkakskrydda (ta inte för lite, då blir det en mesig smak) 
•2,5 dl vatten 
•2 äggvitor 

Blanda ihop allt utom äggvitorna i en skål, micra 2 minuter, ta ut och rör i äggvitorna, micra ytterligare 2 min. Vänd skålen upp och ned på en tallrik och ät! Jag strödde lite kokos på min kaka, men jag tror det hade varit ännu godare med hallon faktiskt! 







Grötkaka

0 Läs mer >>
Tänkte bara tipsa om en nyhet från yoghurthyllan, nämligen Pro feels nya yoghurt med smak av gröna äpplen! Riktigt god och riktigt fräsch. Den finns i tvåpack, perfekt storlek för ett litet mellanmål på skolan eller någon annanstans! :) 



Mellanmålstips

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag också en favorit från arkivet, nämligen Over night oats med banan och kanel. Det smakade mycket bra även idag! Jag toppade med en halv banan och mosade hallon. Receptet hittar ni som bekant i arkivet, under kategorin "Gröt". 

Tycker ni om banan måste ni verkligen testa den här gröten! 






Ännu en favorit

0 Läs mer >>
Ja, det är sant, den här mugcaken smakar verkligen mjuk pepparkaka! Jag gjorde den här för någon vecka sedan, och idag blev jag så sugen på att göra den igen. Den här mugcaken är helt klart i toppen på listan över mina favoritfrukostar. Eftersom havregryn utgör basen i kakan är den dessutom mättande och perfekt frukostmat! 

Receptet hittar ni under kategorin "Mugcakes"! 







Mugcaken serverades med en sås av mosade hallon och blåbär 

Mjuk pepparkaka?

0 Läs mer >>
Idag är det ingen vanlig måndag, faktum är att det är min goda vän Sofias födelsedag, så jag tycker det passar perfekt att visa er lite bilder från hennes firande i lördags! Hon är grym i köket, så fikat var hur gott som helst kan jag lova :) 







Födelsedagsfrossa hos...

1 Läs mer >>
Då var det äntligen måndag igen! Ny vecka och nya möjligheter :) Det här är i alla fall vad jag försöker intala mig själv just nu. 
Dagens frukost var mycket lyckad, en riktigt god gröt gjord på en havre- och quinoablandning. Gröten kokades enligt anvisningarna på paketet, men med lite mindre vatten eftersom jag inte gillar när gröten blir lös. Som smaksättning hade jag pepparkakskrydda, succé! 

Jag gjorde även en juice denna måndag till ära, en morots- och apelsinjuice. Jag bakade bröd med morötter i igår, där morotssaften skulle pressas ur, därför hade jag morotssaft hemma. Det är annars ganska tidskrävande att stå och pressa ut morotssaft ur rivna morötter, haha. Hur som helst, här har ni "receptet": 

Morotsjuice, 1 glas:

•1,5 dl morotssaft 
•saft från 1 apelsin 
•saft från en halv citron 
•isbitar 






Pepparkaksgröt och mo...