Nu när febern har släppt så orkade jag göra en riktigt god frukost! Jag var sugen på choklad och choklad fick det bli, både i kakan och i fyllningen. Den här blev verkligen god, jag tycker helt klart att ni ska prova göra den!
Chokladmugcake med fyllning, 1 portion:
Kakan:
•1 dl havregryn
•1 msk kokosmjöl
•1 tsk fiberhusk
•0,5 msk sötströ/socker
•0,25 mogen banan
•1 msk kakao
•1 tsk bakpulver
•1 ägg
•ca 0,5 dl mjölk
Fyllning:
•0,25 mogen banan
•1 dadel
•en bit mörk choklad
Börja med att lägga alla ingredienser till kakan i en skål och mixa allt med en stavmixer tills det är någorlunda slätt. Häll i hälften av smeten i en smord kopp.
Gör fyllningen: mosa bananen och dadeln med en gaffel och hacka chokladen grovt. Blanda allt och lägg på kaksmeten i koppen.
Häll på resten av kaksmeten! Grädda i micron ca 1,5 minut på full effekt, ta ut och toppa med till exempel lite mosad banan, kokos och lite mer mörk choklad. Magiskt.

