Saffransmugcake

Igår gjorde jag mugcake till frukost igen, så glad att jag återupptäckt hur gott det är! Den här gången blev det med saffransarom, jättegott och smakar nästan exakt som om det vore äkta saffran. Saffransarom går att köpa på vanliga affärer, typ Ica eller Konsum.

Saffransmugcake:

•0,75 dl havremjöl 
•2 msk kokosmjöl 
•0,5 tsk fiberhusk
•1 tsk bakpulver
•1 msk sötströ
•0,5 mosad banan
•vaniljpulver
•ca 1,5 tsk saffransarom
•0,5 dl mjölk 
•2 äggvitor 

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ihop med resterande. Smörj en stor kopp med kokosolja och häll i smeten. Grädda i micron ca 2,5 minut, eller tills kakan är fast, på full effekt. Vänd upp på en tallrik och servera med kokos! 



Rätt så ful, men mycket god.

/Joppi

Kommentera här: