Fågelfröbröd och äggsmoothie


Fågelfröbröd
6 dl grahamsmjöl
1/2 dl rågkross
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl hackad valnöt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk sirap
1/2 dl rågkross
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl hackad valnöt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk salt
6 dl filmjölk
2 msk sirap
Blanda ihop mjölsorterna med de olika frösorterna och bikarbonaten.
Rör sedan ner filmjölken och sirapen.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i 175 i ca 60 minuter.
(Tips! Har du inte alla frösorterna, ta mer av någon annan eller byt ut det mot något likvärdigt.
Obs! Pumpafröna kan göra brödet lite grönaktigt, men det är helt ofarligt.)
Kiwi- och banansmoothie med ägg
3 dl mjölk
1 ägg
1 ½ dl havregryn
1 tsk chiafrön
1 banan
1-2 kiwifrukter
Mixa allt i en mixer, se till så att havregrynen blir ordentligt krossade.
/ Bäcka (gästbloggare)