Havrepolenta

Imorse vaknade vi tidigt i Sundbyberg hos min storasyster. Innan vi åkte vidare till Lund och hon till jobbet åt vi frukost tillsammans. Mamma och jag åt polentagröt kokad i havremjölk och Stina åt turkisk yoghurt med sin hemgjorda granola och hallon. 

Jag älskar verkligen polentagröt, och det bästa av allt är att den är så lätt att variera! Idag kokade jag gröten såhär, för 2 portioner:

Havrepolenta, 2 portioner:

•4,5 dl havremjölk
•6 msk polenta
•1 tsk chiafrön
•salt
•kardemumma
•vaniljpulver 

Koka upp mjölken i en kastrull och vispa sedan i chiafrön, polenta och kryddorna. Låt koka på svag värme och under omrörning tills gröten får önskad konsistens. Ungefär 7 minuter. Toppa gröten med valfritt, vi hade hackade fikon, kanel och havremjölk. 








Till gröten drack vi pressokaffe från Arvid Nordqvist, mycket gott kaffe.

/Joppi

Kommentera här: