Grahamsgryn- och chiagröt

Igår åt jag middag hos pappa och hittade en gammal affisch som jag kommer ihåg sedan jag var liten! Den har alltid hängt i brödskafferiet men jag har inte tänkt på hur bra den är förrän igår. En massa grötinspiration! 


Efter att ha kollat på den här blev jag extremt sugen på gröt, så imorse kokade jag grahamsgrynsgröt med chiafrön. Konsistensen blev helt perfekt, chiafrön gör gröten lite fastare och lite bättre. Här kommer receptet:

Grahams- och chiagröt:

•0,5 dl grahamsgryn
•1 msk chiafrön 
•1,5 dl mjölk 
•1,25 dl vatten
•salt 

Lägg allt i en kastrull och koka upp under omrörning med en visp. När det har kokat upp sänker du värmen och låter småkoka i ungefär 5-7 minuter under omrörning tills gröten har bra konsistens. Tillsätt med mjölk/vatten om du vill. Toppa med till exempel banan, blåbär och kanel som jag gjorde! 





/Josefin 1

Kommentera här: