Gästblogg - Blåbärsgröt
Godmorgon! Josseli är vaken!
Jag har varit förkyld och eländig i snart en vecka. Så idag tänkte jag proppa frullen med c-vitaminer och andra antioxidanter.
Jag har varit förkyld och eländig i snart en vecka. Så idag tänkte jag proppa frullen med c-vitaminer och andra antioxidanter.
Blåbärsgröt har jag ätit sen jag var liten. Främst i stugan på sensommaren när bären börjat mogna. Det här är utan tvekan en av mina allra bästa grötfrukostar.

Blåbärsgröt, 1 portion:
2 dl färska (eller frysta) blåbär
En skvätt vatten
1 tsk socker/sötströ
2 msk mjöl (välj gärna dinkelmjöl, grahamsmjöl, rågmjöl...)
Koka upp blåbären med sötströ och vatten. Mosa blåbären i kastrullen. Tillsätt mjölet och rör om noga så det inte blir klumpar. Låt gröten småkoka tills den är perfekt. Ät gärna med mjölk.


Till blåbärsgröten åt jag en halv apelsin, c-vitamin boost! Och drack Söder te som jag köpte i Stockholm. Perfekt för halsen.


Mjölken får en så fin färg av blåbären.
MUUMS! /Josseli
MUUMS! /Josseli