Gästblogg - Blåbärsgröt

Godmorgon!  Josseli är vaken!
Jag har varit förkyld och eländig i snart en vecka. Så idag tänkte jag proppa frullen med c-vitaminer och andra antioxidanter.
 
Blåbärsgröt har jag ätit sen jag var liten. Främst i stugan på sensommaren när bären börjat mogna. Det här är utan tvekan en av mina allra bästa grötfrukostar.
 
Blåbärsgröt, 1 portion:
 
2 dl färska (eller frysta) blåbär
En skvätt vatten
1 tsk socker/sötströ
2 msk mjöl (välj gärna dinkelmjöl, grahamsmjöl, rågmjöl...)
 
Koka upp blåbären med sötströ och vatten. Mosa blåbären i kastrullen. Tillsätt mjölet och rör om noga så det inte blir klumpar. Låt gröten småkoka tills den är perfekt. Ät gärna med mjölk.
 
 
Till blåbärsgröten åt jag en halv apelsin, c-vitamin boost! Och drack Söder te som jag köpte i Stockholm. Perfekt för halsen.
 
Mjölken får en så fin färg av blåbären.

MUUMS! /Josseli
 

Kommentera här: