Hallongröt med jordnötsmix

Imorse innan jag gick till jobbet gjorde jag (självklart) en god frukost! Jag gjorde gröt, men jag bakade den i ugnen, vilket låter tidskrävande och jobbigt, men i själva verket sparar man tid! Medan gröten stod i ugnen hann jag göra mig redo i övrigt, sedan var det bara att ta ut den färdiga gröten ur ugnen, toppa med jordnötsmixen och hugga in. 

Ugnsbakad hallon-vaniljgröt:

•1 dl havregryn
•1,5 msk kvarg
•2 äggvitor eller 1 ägg
•0,5 dl vatten
•lite sötströ eller honung
•lite vaniljpulver 
•lite salt 
•valfri mängd frysta hallon

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna i en skål, smörj en liten ugnsfast form med tex kokosolja. Häll i havresmeten och grädda ungefär 20 minuter. Toppa med jordnötsmixen:

Jordnötsmix med kanel och russin:

•jordnötssmör
•kanel
•russin 
•vatten

Jag gjorde en burk av mixen igårkväll och då la jag russinen i blöt ungefär 15 minuter innan jag mosade dom lite med en gaffel. De mosade russinen rörde jag sedan ihop med jordnötssmör och kanel. Jag tog rejält med kanel, jag älskar det, men man tar så mycket man vill. Sedan är det bara att röra ihop mixen och tillsätta valfri mängd vatten tills man får önskad konsistens! 

Jag kan meddela att jordnötsmixen även var riktigt god att ha som pålägg på mackor. Jag åt nyss en rostad macka med mixen + kokos och en med mixen + skivat grönt äpple! 





/Joppi 

 

Kommentera här: