Choklad & lakrits
Så idag testade jag göra en chokladmugcake med lakritspulver i, och herregud vad gott det blev. Ni vet chokladkakan med saltlakrits i? Ungefär så smakade det, dröm.
Choklad- lakritsmugcake:
•1 dl havregryn, mixade till mjöl
•1 msk kokosmjöl
•2 tsk kakao
•1,5 tsk lakritspulver
•1 tsk bakpulver
•0,5 tsk fiberhusk
•1 msk sötströ
•1,5 msk äppelmos
•ca 0,5 dl mjölk + lite kallt kaffe
•2 äggvitor (eller 1 ägg)
Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt sedan resten. Smaka av och känn efter om du vill ha mer kakao eller lakritspulver. OBS lakritssmaken blir svagare när kakan har varit i micron. Sedan smörjer du en kopp och häller i smeten, grädda ca 2 min på full effekt i micron.



/Joppi