Pepparkaka/bananmugcake
Pepparkaka & bananmugcake:
•1 dl havregryn mixat till mjöl
•0,5 tsk fiberhusk
•1 msk kokosmjöl
•1 tsk pepparkakskrydda
•1 tsk bakpulver
•1 banan
•1 msk kvarg
•2 äggvitor eller 1 ägg
•ca 0,5 dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser, mosa sedan nästan hela bananen (spara lite till topping) och tillsätt det tillsammans med de andra blöta ingredienserna. Smörj en kopp, häll i smeten och grädda i micro ca 2,5 minut på full effekt.
Jag toppade med banan, kokos och honung.
Till kakan drack jag kaffe och en c-vitaminbrustablett med vattenmelonsmak (jättegod) och en hemgjort proteinbar.
/Joppi
skriven
Det låter jättegott! Mugcake är perfekt frukost, mellis och dessert. Och banan gör dom så saftiga dessutom!