Dinkelscones

Idag fyller min fina vän Sofia 19 år och därför överraskade jag henne med en megagod brunch! Jag bakade dinkelscones och köpte hennes favoritpålägg; parmaskinka, getost och brieost. Till sconesen åt vi vindruvor och drack te. 

Dinkelscones, 2 portioner:

•3 dl dinkelmjöl fullkorn
•1 dl vetemjöl special
•2 tsk bakpulver
•2 krm salt
•50g smör
•1 dl mjölk 
•1 dl filmjölk 

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Dela smöret i småbitar och blanda ihop med mjölet tills det är grynigt. Tillsätt mjölken och filen och blanda ihop till en deg/smet. Klicka ut 4 lika stora bullar på en plåt med bakplåtspapper och grädda ca 12 minuter. 




Så mysigt! 

/Joppi

Kommentera här: