Morotskaka

Idag testade jag att baka min mugcake i ugnen istället för micron. Det blev mycket lyckat, den blev som en knaprig yta på kakan! Tyvärr så tar det ju lite lägre tid än att göra den i micron, men idag hade jag extra lång tid på mig :) 

Ugnsbakad morotsmugcake, 1 portion: 

•1 dl havremjöl 
•2 msk kokosmjöl 
•1 tsk fiberhusk
•1 tsk bakpulver 
•1 tsk sötning (sötströ/socker/honung)
•1 dl mjölk 
•1 liten riven morot 
•1 tsk kanel 
•1 krm kardemumma
•1 krm vaniljpulver 
•1 ägg + 1 äggvita 

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop allt till en tjock smet. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i smeten i formen. Grädda i ca 15 minuter och toppa sedan kakan med valfritt! Jag tog hackade mandlar och kokos. 






Kommentera här: