Vaniljpannkakor
Hoppas verkligen ni provar göra dom här, annars går ni miste om något vill jag lova!
Vaniljpannkakor, 1 portion:
•1 dl havregryn
•1,5 msk kokosmjöl
•1,5 msk socker/stevia
•0,5 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
•0,5 tsk bakpulver
•1 ägg + 1 äggvita
•2 msk mjölk
Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller i en mixerskål. Tillsätt sedan äggen och mjölken och mixa/vispa till en någorlunda slät tjock smet. Smeten ska vara rätt fast, då går det lättare att steka, men behövs det, så tillsätt mer mjölk. Stek pannkakorna på hög värme i smör/olja i cirka 1 minut på varje sida, eller tills de fått en fin yta. Stek inte för länge, då blir dom torra! Jag fick till 6 stycken små pannkakor av min smet.
Jag varvade mina pannkakor med vaniljkesella, vilket jag rekommenderar starkt, och toppade med lite frysta bär.





