Ugnsbakad gröt

God morgon! Eftersom det är söndag idag så hade jag gott om tid att göra i ordning och äta frukost, underbart. Jag gjorde en variant av ugnsbakad gröt, riktigt lyckad! Jag hade i lite hackade mandlar som gjorde att det blev lite knaprigt, mycket gott. Jag tycker gröten får så god konsistens när man gör den i ugnen, tyvärr tar det lite längre tid än i micron. Här får i ni alla fall receptet på gröten:

Ugnsbakad gröt med mandel, 1 portion:

• 1,5 dl havregryn
•1,5 dl vatten
•2 äggvitor
•lite vaniljpulver
•en nypa salt
•ca 10 hackade mandlar
•1msk krossade linfrön
•1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Klä en portionsform i bakplåtspapper och häll i smeten i formen. Ställ in i ugnen cirka 15 minuter. Medan min gröt var i ugnen gjorde jag en hallonsås som jag toppade gröten med, så gott. Till såsen hade jag ungefär 2 dl hallon som jag värmde i micron och mosade med en gaffel, sedan pressade jag i en halv apelsin. Enkelt och gott! 









Kommentera här: