Mugcake med saffran och kokos

Jag älskar saffran och jag älskar kokos, tillsammans var det hur gott som helst!! Det var mycket svårt att tro att det här INTE var en vanlig saffransmuffins eller något i den stilen när jag högg in på den.
Den här mugcaken tycker jag verkligen att ni ska testa att göra såhär i juletid, kanske till helgen då man har lite mer tid på morgonen? Den var fantastiskt god. 

Mugcake med saffran och kokos, 1 portion: 

• 1,25 dl havregryn mixat till ett mjöl 
• 1,5 msk kokosmjöl
• 1 msk sötströ
• 1 tsk bakpulver 
• 1,5 msk kokosflingor 
• 0,5 påse saffran 
• 1 ägg 
• mjölk (ungefär 0,5 dl) 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt mer mjölk om smeten blir för fast. Smörj en stor kopp med smör eller olja och häll i smeten i koppen. Micra ungefär 1 till 1,5 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Vänd kakan upp och ned på en tallrik och toppa den med kokosflingor och russin. 









Kommentera här: