Mugcake med saffran och kokos
Den här mugcaken tycker jag verkligen att ni ska testa att göra såhär i juletid, kanske till helgen då man har lite mer tid på morgonen? Den var fantastiskt god.
Mugcake med saffran och kokos, 1 portion:
• 1,25 dl havregryn mixat till ett mjöl
• 1,5 msk kokosmjöl
• 1 msk sötströ
• 1 tsk bakpulver
• 1,5 msk kokosflingor
• 0,5 påse saffran
• 1 ägg
• mjölk (ungefär 0,5 dl)
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet. Tillsätt mer mjölk om smeten blir för fast. Smörj en stor kopp med smör eller olja och häll i smeten i koppen. Micra ungefär 1 till 1,5 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Vänd kakan upp och ned på en tallrik och toppa den med kokosflingor och russin.




