0 Läs mer >>
Igårkväll förberedde jag morgonens gröt så det gick undan imorse när jag kokade den! Den här gröten gjorde jag ofta förut men sedan har jag glömt bort den lite, den är i alla fall extremt god! 

Over night oats med fikon och aprikos, 1 portion:

•1,5 dl havregryn
•3,5 dö vatten
•1 torkat fikon
•1 torkad aprikos 
•salt 
•vaniljpulver 
•kanel 

Blanda ihop allt och lägg i en kastrull kvällen innan. Låt stå i kylen över natten och koka gröten som vanligt på morgonen! Jag toppade med jordgubbar och jordnötssmör :) 

När man låter gröten stå över natten får den mycket godare konsistens, plus att det är snabbt gjort att bara ställa på kastrullen på plattan. 






Over night oats

0 Läs mer >>
Igår förberedde jag en davosgröt till dagens frukost! Den blev riktigt god :) 

Banan- vanilj- och kaneldavos, 1 portion: 

•1 dl havregryn 
•1 dl kesella 
•0,5 dl mjölk 
•0,5 mosad banan 
•1 tsk kanel 
•1 krm vaniljpulver  
•1 tsk sötströ/socker/honung 

Blanda allt kvällen före och täck med plastfolie, ställ in i kylen över natten! Ta ut och är direkt på morgonen. 






Davosgröt med banan, ...

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag en vaniljmugcake till frukost, MMM så gott! Jag hade en fyllning med banan och aprikos i den också, riktigt lyckat måste jag säga. Testa den här vet jag!! 

Vaniljmugcake med fyllning, 1 portion: 

•1 dl havregryn 
•1 msk kokos 
•0,5 msk sötströ/socker 
•0,5 tsk fiberhusk 
•1 tsk bakpulver 
•1 krm vaniljpulver 
•1 ägg 
•0,5 dl mjölk 

Fyllning: 

• 0,5 banan 
•1 torkad aprikos 

Mixa ihop allt till kakan, häll hälften av smeten i en smord kopp. Mosa bananen och aprikosen tillsammans och lägg i koppen, häll sedan på resten av smeten, micra på full effekt ca 2 minuter. Jag toppade med hallonsylt och lite banan! 






Vaniljmugcake med fyl...

0 Läs mer >>
Godmorgon! Idag kokade jag en ny version av havregrynsgröt, mycket god måste jag säga. Jag toppade gröten med vindruvor, frysta jordgubbar och jordnötssmör. 

Gröt med vanilj, 1 portion:

•1,5 dl havregryn 
•3 dl vatten
•1 krm vaniljpulver 
•0,5 krm salt 
•0,5 msk sötströ (eller 1 msk honung)
•1 äggvita 

Koka ihop gröten, allt utom äggvitan som läggs i när gröten nästan är klar! Låt koka några extra minuter så blir gröten ännu godare!




Gröt med vanilj

0 Läs mer >>
Ursäkta att jg skriver så sent idag, jag hann inte imorse innan jobbet. MEN jag började i alla fall min dag med en skål vaniljfil med hallon och (mycket) kanel. Till det blev det 2 knäckebröd med Philadelphiaost, kokt ägg och örtsalt! 



Vaniljfil & Äggmackor

0 Läs mer >>
Frukosten smakar aldrig så bra som den gör ute i solen! Idag kokade jag havregrynsgröt med kanel, kardemumma, vaniljpulver, honung och mandelmjölk. Gröten toppades med hallon och jordnötssmör, AHH så gott!! 







Solskensfrukost

0 Läs mer >>
Dagens frukost blev återigen storslagen! Känns verkligen som att äta efterrätt.. Jag gjorde en variant på frukostcheesecake som storasyster bloggade om för ett tag sedan och som jag även har testat en gång förut! Den är så himla god, och den här gången gjorde jag med smak av lime istället för banan som det var i den ursprungliga. Sedan jordgubbar till det, magiskt. 
 
Det som är så bra med den här är att man gör den kvällen innan, då kan man bara ta fram den och äta direkt på morgonen :) Klicka HÄR för att komma till Stinas beskrivning på hur man gör, här nedan skriver jag bara vad jag hade i fyllningen! 
 
Limefyllning till frukostcheesecake: 
 
•2 msk Philadelphiaost
2 msk kesella 
•0,5 msk sötströ/socker/honung
•1 äggvita
•skal av 1 lime
•1 msk saft av lime
 




Limecheesecake med jo...

0 Läs mer >>
Dagens frukost blev verkligen hur god som helst, helt ärligt så tror jag att det är det godaste jag har gjort någonsin. Jag gjorde en slags kaka i ugnen och resultatet smakade väldigt mycket som chokladbollar. Hur gott låter inte det?? Jag säger bara en sak, GÖR DEN. Den passar säkert precis lika bra som mellanmål eller kvällsfika som till frukost! 

Chokladbollskaka i ugnen, 1 portion:

•1 dl havregryn 
•1 msk kokosmjöl 
•1 msk sötströ/socker 
•1 krm vaniljpulver 
•1 msk kakao
•0,5 tsk fiberhusk 
•1 tsk bakpulver 
•1 ägg
•0,5 dl kallt kaffe 
•0,5 dl mjölk 
•lite kokosflingor 

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom kokosen i en skål, OBS man behöver inte mixa, bara blanda. Smörj en liten portionsform (jag hade en minibrödform) med kokosolja eller annat fett. Strö på lite kokosflingor i botten av formen och häll sedan i smeten ovanpå. Ställ i formen i ugnen ca 15 minuter, ta ut och servera med till exempel chokladjordnötssås som jag gjorde! 






Världens godaste fruk...

0 Läs mer >>
HEJ och ett stort förlåt för att jag inte har uppdaterat här på bloggen på tre hela dagar :( Jag har varit bortrest och har inte haft någon internetuppkoppling.. 
Men men, nu är jag tillbaka och jag ska inte lämna er igen, jag lovar. Imorse åt jag en favorit som jag gjorde för ett tag sedan, Limemugake! Så god, ni måste prova den här om ni tycker om lime. 

Limemugake, 1 portion:

•Skal av 1 lime
•Saft från 1 lime 
•1 dl havregryn 
•1 msk kokosmjöl 
•1 msk sötströ/socker 
•0.5 tsk fiberhusk 
•1 tsk bakpulver 
•1 msk kokosflingor 
•1 ägg 
•ca 2 msk mjölk 

Mixa ihop allt, smörj en kopp, häll i smeten och micra på full effekt ca 1,5 minut! Toppa med kokos ellee något annat gott, men kokos passar jättebra ihop med lime :) 







Limemugcake

0 Läs mer >>
Igår var det studentfest, så imorse var jag inte särskilt pigg och inte sugen på att göra något avancerat till frukost. Däremot var det trevligt med frukostsällskap av Emma! Jag äter nästan alltid frukost ensam, så det är alltid uppskattat med sällskap :) 
Vi åt verums hälsofil med granola och kanel. Till det blev det också en smörgås med smör, keso och kalkon! 

Det blev inga vackra bilder idag, men men, jag hoppas ni överlever. 


Trött

0 Läs mer >>
Idag kokade jag vanlig havregrynsgröt med kanel! Kanel måste vara världens godaste krydda, passar till i stort sett all frukostmat. 
Jag toppade min gröt med hallon, jordnötssås och kokos.  Jag tror jag har skrivit någon gång hur jag gör jordnötssås, men det är bäst att ta det en gång till (det är ganska simpelt): 

Blanda en matsked jordnötssmör med ca 1 msk mjölk och rör ihop tills det inte är så tjockt som innan! På det här viset blir inte jordnötssmöret så torrt och det är lättare att hantera. 






Kanelgröt

0 Läs mer >>
Även idag blev det davosgröt till frukost! Den här gången med banan och mangosmak, mycket god. Jag toppade gröten med lite mer banan och kokosflingor. 

Mango och banandavos, 1 portion:

•1,25 dl havregryn 
•1 dl vaniljfil/ vaniljyoghurt 
•1 liten banan
•ca 1 dl mangobitar 
•0,5 msk sötströ/socker 
•1 krm vaniljpulver 
•lite mjölk 

Mixa mangobitarna med bananen. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål och täck med plastfolie och ställ i kylen över natten. 






Mango och banandavos

0 Läs mer >>
God morgon! Rent spontant känner jag att det ska bli otroligt skönt med påsklov på torsdag, nu är det bara några få dagar kvar. 

Dagens frukost förberedde jag igårkväll, det blev nämligen davosgröt, den här gången med hallon och vanilj, så himla gott!

Vanilj- och hallondavos, 1 portion:

•1,5 dl havregryn 
•1 dl vaniljfil/vaniljyoghurt 
•1 dl hallon
•1 dl mjölk 
•1 krm vaniljpulver 
•0,5 msk sötströ 

Blanda alla ingredienser i en skål, täck med plastfolie och ställ i kylen över natten. På morgonenr det bara att ta fram och äta :) 






Davosgröt med hallon ...

0 Läs mer >>
Idag var jag så fruktansvärt trött på morgonen, så jag ville bara ha någonting som gick snabbt att göra och som inte var särskilt avancerat. Vad åt jag? Gröt såklart! Kokade vanlig havregrynsgröt och åt den med hallon, jordnötssås och hallonsylt. 

Jag vet att det ser ganska äckligt ut, men det var det absolut inte! 





Gröt med sylt och jor...

0 Läs mer >>
Imorse bjöds det på frukostfika på jobbet, smörgåsar, kaffe och frukt! Mysigt och omväxlande :) Jag har dock inte några roliga bilder från fikat, men men. 



Frukost på annat håll

0 Läs mer >>
Idag testade jag en ny smak på mugcake, fikon! Det blev riktigt gott måste jag säga, fikon är så söta :)  sedan åt jag också en kiwi och en smörgås, men den hann inte vara med på något foto. 

Mugcake med fikon, 1 portion: 

•1 dl havregryn 
•1 msk kokosmjöl 
•0,5 tsk fiberhusk 
•1 tsk bakpulver 
•0,5 msk sötströ/socker 
•1 krm vaniljpulver. 
•1 fikon 
•1 ägg 
•ca 0,5 dl mjölk 

Mixa allt i en bunke till en slät smet, häll i smord kopp, micra 1,5-2 minuter på full effekt! Vänd upp på en tallrik och toppa med förslagsvis hallonsylt och kokos! 






Mugcake med fikon