0 Läs mer >>

God morgon!

Idag gjorde jag och Max en kalasfrukost med nybakade scones och havregrynsgröt. Så gott, så mysigt, så bra. Sconesen blev supergoda, jag bakade dom med mjölkfritt margarin och det gick kanon! Ni ska självklart få receptet:

Veganska scones med havssalt:

•2 dl vetemjöl
•1,5 dl havregryn
•1 tsk bakpulver
•ca 40g mjölkfritt margarin
•1 dl sojamjölk
•2 nypor havssalt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser ingen bunke, finfördela sedan margarinet med händerna med mjölblandningen och tillsätt till sist mjölken. Gör 4 bullar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda ca 15 min. OBS håll koll, alla ugnar är olika!

Scones med havssalt

0 Läs mer >>

Jag har köpt hem havre- och ärtproteinpulver från Life och idag testade jag att baka med det! Det här blev verkligen HUR gott som helst och hädanefter tänker jag aldrig mer köpa färdiga proteinbars...!

Veganska choklad-proteinbars:
•1,5 dl havre/ärtproteinpulver med chokladsmak
•8 dadlar
•2 msk kokosolja + lite vatten
•1 dl havregryn
•100g rostade hasselnötter
•2 msk kakao

Mixa hasselnötter och havregryn till ett mjöl i matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och så mycket vatten att det blir en deg. Lägg plastfolie i en liten form och lägg i degen. Lägg mer plastfolie ovanpå och tryck ut med händerna. Frys 10-15 minuter medan du smälter chokladen. Bred på choklad och frys igen och skär i bitar! NJUT med till exempel en kopp kaffe... :)

Veganska proteinbars