0 Läs mer >>
God morgon!

Idag testade jag Valios laktosfria Kvargyoghurt naturell. Supergod och perfekt att det är i ett tetrapack, smidigare än burkar som alla andra kvargar är i! Smaken var mild och god, inte lika sträv som en del kvargar kan vara. Jag toppade kvargen med kanel, hackade fikon och valnötter.

Det blev också en knäckemacka med sallad, ägg, gurka och örtsalt.


/Joppi

Kvargyoghurt

0 Läs mer >>
I helgen var jag och min kära mamma på brunch på stadsparkscafeet. Hur gott och mysigt som helst, jag älskar verkligen att gå ut och äta brunch eller frukost, bättre än vilken middag eller lunch som helst! 

Som ni ser var brnuchen hur bra som helst och det enda jag saknade var scones... Vet inte varför men jag var jättesugen på scones just den dagen. Haha tur att det är enkelt att göra själv här hemma! 

Det bästa på brnuchen var efterrätterna, helt klart. Den lilla äppelpajrutan var en DRÖM. 

Supergod hemgjort müsli!

OST! Chevre, ädelost, brieost, osv..

Minicroissanter, riktigt goda och helt nybakade.



Alltså titta på detta....

Ha en fin måndag! 

/Joppi

Brunch på stadsparksc...

0 Läs mer >>
God morgon och god fredag! 

Chiapudding är ju något som har blivit extremt poppis, framförallt för att chiafrönas alla nyttigheter! Bland annat innehåller fröna mycket omega 3, kostfiber, kalcium och C-vitamin. Supernyttigt med andra ord. Men självklart tänker jag inte äta något som är nyttigt bara för nyttighetens skull, det måste ju vara gott också. Därför gjorde jag och mamma, som är på besök i Lund, en god Chiapudding till frukost idag! 

Chiapudding, 2 personer:
5 msk chiafrön
•3 dl sojamjölk
•kanel
•kardemumma 

Rör ihop alla ingredienser väl i en skål kvällen innan. Lägg plastfolie på och ställ in i kylskåpet över natten. 
Morgonen efter toppar du med en massa gott, till exempel banan, valnötter och hackade fikon. 




/Joppi 

Chiapudding

0 Läs mer >>
Imorse gjorde jag och Max en riktigt bra grötfrukost och äggmackor. Perfekt start på dagen! 

Gröten var en vanlig havregrynsgröt med chiafrön, linfrön och kanel, toppad med fikon, jordnötssmör och sojamjölk. 

Efter en bra frukost blir det en bra dag, det är mitt motto!

/Joppi

Gröt och äggmackor

0 Läs mer >>
God morgon, då var det måndag igen! 

Min aktivitet här på bloggen har varit sisådär ett tag, vilket hänger ihop med att jag flyttat in i en studentkorridor. Det är inte lika lätt att fixa så goda och varierande frukostar som jag brukar när man delar kök med andra, men jag gör mitt bästa! Jag älskar ju frukost. 

Har ni märkt hur mycket kvargsortimentet ökat på senaste tiden?? Det är helt fantastiskt och jag kommer göra utvärderingar av de smaker jag testar här på bloggen, bra va? Så slipper ni köpa dom som inte är goda hehe... 

Nåväl! Idag åt jag i alla fall vaniljkvarg från Lindahls, en riktig favorit. Kvargen toppade jag med fikon och jordgubbar. Till det åt jag två havrebröd, en med ägg och kaviar och en med ost och gurka. 

Det här med mackor är verkligen underbart, det går att variera HUR mycket som helst.. En favorit är ju jordnötssmör, banan och valnötter. Det får det bli i veckan. 


Tänkte också tipsa om nyheter från Verum, dessa små portionsförpackningar! Finns de med eller utan granola och det finns även ekologiska alternativ, topp!
Extra plus för snygg förpackning, mellanmål med stil på skolan, det gillar jag ;) 

På återseende, ha en fin måndag!

/Joppi 

Vaniljkvarg & havrebr...

0 Läs mer >>
Godmorgon!
I morse tog jag sovmorgon. Det får man på måndagar om man jobbat helg. 
Jag gjorde bananscones enligt detta recept jag lagt ut tidigare.
 
Bananscones:
2 bananer
2 ägg
2 dl havremjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk solroskärnor
lite salt

Mosa bananerna och rör ihop alla ingredienser. Dela och lägg på en plåt. Grädda i 200grader mitten av ugnen 
i ca 15-20 minuter.
 
På sconsen hade jag mixat avokado och banan med lite citronsaft i. Sedan strödde jag över med torkade blåbär jag gjorde i somras, kokoschips och solroskärnor. Till åt jag hallonyoghurt med en klick hallonkvarg. I glaset hade jag Proviva jordgubbda.
 Riktigt mumsigt! Ni måste verkligen testa om ni vill ha en god och mättande frukost.
/Josse
 

Bananfrukost