0 Läs mer >>
Idag gjorde jag för ovanlighetens skull frukost för två! Det blev manna- och grahamsgrynsgröt till mig och Emma, så gooott! Jag tog hälften mannagryn och hälften grahamsgryn, en perfekt blandning. 

Gröten åt vi med hallon, kanel och mjölk. 



Gröt för två

0 Läs mer >>
Först och främst, TACK till storasyster som levererade ett storartat frukostinlägg igår, såg extremt gott ut! Det ska jag definitivt prova. 

Själv var jag inte hemma under frukosttid igår, jag åt nämligen hotellfrukost, inte dåligt det heller! Längst ner har ni en bild på den :) 

Ny till dagens frukost, en davosgröt med banan- och vaniljsmak som förbereddes igårkväll! 

Banan- och vaniljdavos, 1 portion:

•1 dl havregryn
•1 mosad banan
•1 dl yoghurt (jag hade smaken banan-vanilj)
•vaniljpulver
•0,5 dl mjölk 

Blanda allt i en skål och låt stå i kylen över natten, äts kall på morgonen eller värm någon minut i micron. 




Fast man skulle kunna tro det så är inte allt detta mitt... :) 

Banandavos & hotellfr...

0 Läs mer >>
Godmorgon på er!
 
Idag har jag fått äran att gästblogga på min kära systers fina blogg. Och vilken frukost det blev imorse!
Dagen till ära hade jag förberett en frukostcheesecake igårkväll, vilket jag tackade mig själv för imorse. Det var nämligen inte svårare än att plocka fram den ur kylskåpet och njuta när jag vaknade! 
 
Det var första gången jag testade denna underbara cheesecake, och den var helt fantastisk! Jag toppade den med kokosflingor och blåbär, så gooottt! Till cheesecaken blev det en kopp grönt te och en morotsfralla med philadelphia och tomat.
 
Frukostcheesecake, 1 portion.
Gör helst cheesecaken dagen innan, eftersom den behöver vila i kylen några timmar – helst hela natten.
Värm ugnen till 200 grader, och börja med att göra pajbotten som ska innehålla:
– 1 söt dadel
– 1 dl havregryn
– 2 tsk rapsolja (eller någon annan olja, typ kokosolja)
– en nypa salt
Mixa alla ingredienserna till en smulig massa  och pressa ut den i en liten portionsform.
Grädda i ugnen i 8-10 minuter.
 
Gör sedan fyllningen:
– 1 banan (kan bytas ut mot annan smaksättning, typ hallon eller blåbär) 
– 1 äggvita
– 2 msk philadelphia
– 1 msk pressad citron
Mixa ihop allting och lägg smeten på den färdiggräddade pajbottnen. Micra sedan allt på full effekt i ungefär 30 sekunder. Ställ in i kylen tills den ska ätas. MUMS!
 
 
 
 
Tack för mig!
 
/Stina

Storasysters superfru...

0 Läs mer >>
Idag mina vänner blev det en riktigt storslagen frukost! Nämligen en mugcake med choklad och hasselnötter, smakade med andra ord som nutella. Jag toppade den med hasselnötssås (hasselnötssmör+vatten) och till kakan drack jag kaffe. 

Nutellamugcake, 1 portion:

•0,5 dl havremjöl 
•3 msk kokosmjöl 
•1 msk kakao
•1 msk sötströ/socker
•1 tsk fiberhusk
•1 tsk bakpulver 
•lite vaniljpulver 
•2 äggvitor/1 helt ägg
•1 dl mjölk 
•några hackade hasselnötter

Blanda ihop allt i en skål till en slät smet och häll i smord stor kopp. Micra på full effekt knappt 2 minuter, vänd upp och ned på en tallrik! 






Nutellamugcake

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag smoothie till frukost, eller det blir faktiskt mer som glass när man använder frysta bär! Väldigt gott i alla fall. 

Frusen bär- och vaniljsmoothie, 1 portion:

•1dl hallon
•0,5 dl blåbär 
•0,5 dl mango
•1dl jordgubbar
•1dl valfri yoghurt (jag tog banan/vanilj)
•1dl mjölk 
•1 krm vaniljpulver 

Mixa alltihop i en mixer till en glassliknande konsistens, häll upp i ett glas eller en skål och ät med till exempel müsli, kokos, mer bär eller jordnötssmör. 





Jag åt två mackor också meeen dom hann tyvärr inte vara med på bilden hehe..

Glass

0 Läs mer >>
Söndag = pannkakor! Jag gjorde mitt vanliga recept på vaniljpannkakor, och toppade med hallon, jordnötssmöt och kokos. 
 





Pannkakssöndag

0 Läs mer >>
Nu var det ett tag sen jag gjorde microgröt senast, så det fick det bli idag! 
Jag gjorde vanlig havregrynsgröt fast med kanel och vaniljpulver i, och jag toppade med mango och "bara bär hallon", enkelt men väldigt gott!

Jag åt också en morotsfralla med keso, skinka och gurka, alltid lika gott :) 






Microgröt

0 Läs mer >>
Jaaa frukost är verkligen kärlek, och inte minst gröt. Som jag älskar gröt! På bilderna ser det dock ut som att jag äter en skål hallon med jordnötssmör på, men det finns faktiskt en massa havregrynsgröt där under, jag lovar. 

Jag blir alltid smått deprimerad när frukosten är över, ett helt dygn till nästa liksom. Någon som känner igen sig?? Nä okej det är nog bara jag. 







Kärlek

0 Läs mer >>
Dagens frukost blev gröt i ett glas! Gröten är en vanlig havregrynsgröt kokad med kanel. Toppingen gjorde jag igårkväll, den är gjord av bland annat linfrön, här kommer receptet på den:
 
Linfrötopping med hallon:
 
  • 1 msk linfrön
  • en halv dl tinade hallon
  • vaniljpulver
  • ca 3 msk mjölk 
Blanda ihop och ställ i kylen över natten, då kommer den att tjockna, mycket gott :)
 
 


 
 



 

Gröt med linfrötoppin...

0 Läs mer >>
Idag kommer bli en tuff dag i skolan, vilket kräver en god och bra frukost! Därför gjorde jag en favorit, pepparkaksmugcake! 
Jag toppade med jordnötssås och kokosflingor, kunde inte ha blivit godare. 
 
Till efterrätt blev det en apelsin och till alltihop två koppar kaffe. Nu kör vi! 
 






Pepparkaksmugcake

0 Läs mer >>
Igår förberedde jag en davosgröt till dagens frukost, en hallondavos den här gången! Den toppades med ännu mer hallon och så blev det lite kaffe på det. 

Hallondavos, 1 portion: 

•1 dl havregryn
•0,5 dl mjölk 
•1 dl naturell yoghurt 
•3 msk "bara bär hallon" 
•några hallon 

Rör ihop allt och ställ i en skål i kylen över natten, ta fram och ät med något gott på på morgonen! 






Hallondavos

0 Läs mer >>
God morgon! 
Idag gjorde jag min nya favoritgröt igen, som jag toppade med hallon och kokos. Skulle kunna äta det här varje måltid tills jag dör ungefär, så gott. 
 
Jag testade göra lite annorlunda kaffe idag med, oftast brukar jag bara dricka det svart som det är. Jag smaksatte det med vaniljpulver, ungefär en halv tesked, och mjölk. Det blev faktiskt riktigt lyckat, testa! :) 
 





Gröt och vaniljkaffe