0 Läs mer >>
I morse testade jag dessa müsli crunch knäckebröd från Ryvita. Jag åt den med keso, herrgårdsost, rökt kalkon och gurka. Faktiskt gott, men lite för sött för min smak som macka. Kan tänka mig att de passar perfekt som snabbt mellis när energin tryter eller som lätt kvällsfika. 
Teet jag drack till var Igelkottsblandning från Visby. Och mandarinen smakar jul! Så gott!
 /Josse

Müsli crunch

0 Läs mer >>
Fick äran att äta frukost på en rolig kryssning med dessa frukostfavoriter:
 Frukostbuffén levererade verkligen! Det fanns nästan allt kan jag säga och jag åt så det stod ut genom öronen trots skaplig sjögång.
 
/Josse

Båtfrukost

0 Läs mer >>
Frukost på helgen betyder oftast lite mindre stress i och mer till att laga något riktigt gott! 

Idag gjorde jag en variant på Havregrynsbakelse i ugnen! Så himla gott och inte alls lika komplicerad som det låter. Smaken choklad + banan blir aldrig fel, speciellt inte med en kopp kaffe till! 

Havregrynsbakelse chokladbanan:

•1 dl havregryn
•1 mosad banan
•1 msk kakao (mindre om du inte gillar mörk chokladsmak)
•0,5 dl mjölk 
•1 msk stevia strö 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en liten ugnstålig form med smör/kokosolja. Blanda ihop alla ingredienser och häll i smeten. Grädda ca 15-20 minuter. Toppa med honung, kokos och någon skiva banan. 


/Joppi

Havregrynsbakelse cho...

0 Läs mer >>
Gottgottgott!

Jag mosade en banan med en gaffel och blandade med keso, naturell kvarg och chiafrön. Rör i hop allt och toppa med något gott! Jag tog egengjord jordgubbssylt och torkade blåbär. Till detta drack jag supergott Kotte-blandning från Visby. Till frukostefterrätt åt jag en mumsig kanelbulle :D

Så himla lyckad frukost!

/Joppili

Kesokvarg

0 Läs mer >>
Japp idag blev det en standarsfrukost för min del! Det innebär havregrynsgröt kokad med linfrö, chia, kanel och kardemumma. Toppad med jordnötssås,  fikon, kokos, kanel och sojamjölk. 


/Joppi

Standard

0 Läs mer >>
Imorse fick jag och alla andra lundastudenter information om att hela Lunds universitet är stängt på grund av hot. Mycket läskigt och mycket olägligt eftersom vi egentligen skulle skriva vår tenta idag! 

Jaja jag började i alla fall dagen med en promenad innan frukost, så skönt. Dagens frukost fick sedan bli en supergod gröt och en hemgjord sojalatte. 

Havregröt:

•1,5 dl havregryn
•1 tsk chiafrön
•1 msk krossade linfrön 
•1 msk solroskärnor
•1 tsk agavesirap
•kanel
•salt
•2,5 dl vatten 

Koka ihop allt på medelhög värme tills konsistensen är bra. Toppa med jordnötssås och mjölk! 

Sojalatte:

•1.5 dl starkt kaffe
•2 dl sojamjölk 

Värm sojamjölken i micron. Vispa med mjölkskummare så att mjölken blir luftig, blanda sedan i mjölken i kaffet! 




/Joppi

Sojalatte och gröt

1 Läs mer >>
I helgen har jag min storasyster på besök här i Lund. Som jag har saknat henne! 

Idag tog vi oss en promenad ner till Stadsparken och åt vääärldens godaste brunch. Det fanns verkligen hur mycket gott som helst. Och en efterrätssbuffe... Gissa om vi gick loss på den! 

Godast av allt var de nybakade croissanterna. 













/Joppi

Brunch på stadscaféet

1 Läs mer >>
Hejsan! Nu var det några dagar sedan jag bloggade, och jag kan bara skylla på tidsbrist i tentatid som det är.

Men idag gjorde jag i alla fall en supergod Havregrynsbakelse som jag bara var tvungen att dela med mig av! Den ska stå i ungen undefär 20 minuter, men under den tiden hinner man ju duscha, packa väskan och koka kaffe. 

Havregrynsbakelse:

•1 dl havregryn
•0,5 banan
•0,5 dl sojamjölk
•kanel
•kardemumma
•sötströ, ca 1 msk
•1 fikon klippt i bitar

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananen med en gaffel och blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål. Smörj en liten form med kokosolja/smör och häll i smeten. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Jag toppade med honung och kokosflingor. Helt galet gott kan jag lova. 





De dagar jag tar mig tid att äta frukost i lugn och ro (det vill säga nästan varje dag) blir alltid bra dagar. Börjar jag med stress och att slänga i mig frukost håller ofta den känslan sig kvar resten av dagen. Så ta er tid för frukost och i alla fall några minuters lugn och ro på morgonen, det är värt det!  

/Joppi 

Havregrynsbakelse

0 Läs mer >>
När det är stressigt på morgonen och man vill prioritera sömn framför att ställa sig och laga frukost är davosgröt helt perfekt!

Denna med blåbärssmak blev riktigt god, och nyttig! 

Blåbärsdavos:

•1 dl kvarg med smak av blåbär
•1 dl havregryn
•1 tsk chiafrön 
•1 dl mjölk 
•1 msk stevia strö 
•kardemumma 

Blanda ihop och ställ in i kylen över natten. Toppa med till exempel banan och blåbärshonung på morgonen.




Till gröten drack jag kaffe, vatten och äppeljuice med smak av mynta. Supergott!

/Joppi

Blåbärsdavos