0 Läs mer >>
Hejsan hoppsan hoppas ni alla har en mysig fjärde advent! 

Vi har kommit fram i Thailand och har det helt fantastiskt på ett orimligt fint hotell. Frukosten var såklart mycket mycket viktig och jag kan säga att jag inte blev besviken! Det fanns allt (och en massa mer) som jag hade önskat mig. Bäst var nog pannkakorna med jordnötssmör. Eller all den goda frukten. Eller omeletten. Eller POTATISEN. Ja jag älskar verkligen potatis och jag hittade en slags currygryta med bara potatis i!? Ingen kött eller något sånt, helt underbart. 

Jag tror jag kommer trivas bra dessa två veckor och jag kan fortfarande inte fatta att vi äntligen är här.






/Joppi

Mandarava resort

0 Läs mer >>
Hörni! Igårmorse påbörjade jag resan mot Thailand. Jag tog jag tåget upp till Stockholm och Arlanda tidigt på morgonen och mamma, som är den bästa som finns på alla sätt och vis, hade bokat biljetten och dessutom förbeställt frukost på tåget. Fantastiskt. 

I den vegetariska frukostlådan fanns färskpressad äppeljuice, rågbröd, ekologisk müsli, yoghurt, Bregott, ost, tomat, en chokladbit, surdegsfralla och kaffe. 





/Joppi

Frukost på väg

0 Läs mer >>
Det här måste ni verkligen testa om ni sitter inne på några protein bars! Jag gjorde mina kakor på oligo bar "äpple kanel" från MMsports, som är en bar som liknar quest bar väldigt mycket, men enligt mig är dom ännu godare med en mjukare konsistens! Dessutom är de billigare.. Hehe. Dessa bars är supergoda att äta som de är, men det går ändå inte att jämföra med hur goda de blir efter att ha varit i ugnen några minuter! 

Oligo bar cookies
1 oligo bar

Klipp baren i mindre bitar och forma till runda små kakor. Baren är väldigt mjuk, typ som en deg, så det är inga problem att forma! Grädda i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i ca 3-4 minuter på 200 grader. Men håll koll! Alla ugnar är olika.




/Joppi

Protein bar cookies

0 Läs mer >>
Häromdagen kokade jag världens godaste risgrynsgröt på sojamjölk. Enligt mig blir det mycket godare än med vanlig mjölk, sojamjölken är ganska söt, och sött är gott haha! Sedan har jag i en massa kanel också. I övrigt kokar jag den precis som det står på förpackningen. 

Jag åt gröten lite halvljummen med en stor klick yoghurtkvarg med vaniljsmak, vilken i övrigt är riktigt god, och jordnötssmör. 


/Joppi

Risgrynsgröt

0 Läs mer >>
Idag åt jag frukost ur mina fina tallrik och mugg som jag fick av Max i julklapp, det blev ungefär 10 gånger godare bara av det. Jag älskar verkligen Mon Amie-porslinet, vitt och blått är superfint ihop! 

Jag åt Skånemejeriets yoghurtkvarg med smak av citron med kokos och russin. Riktigt god kvarg, smakar som dom här gula foxkolorna haha! 

Till det åt jag även morotsstavar med jordnötssmör. En kompis tipsade om detta och jag måste säga att det var över förväntan! 





/Joppi

Mon Amie

0 Läs mer >>
God morgon! 

Igår gjorde jag supergoda scones med saffran till frukost. Märks det att jag älskar saffran? Dom här blev i alla fall riktigt goda och det blev ännu bättre med ost och fikonmarmelad på! Testa!

Saffransscones:

1/2 banan
•1 ägg 
•2 tsk saffransarom
•1 dl mandelmjöl 
•1 msk havremjöl (eller mer mandelmjöl)
•0,5 tsk fiberhusk
•1 tsk bakpulver 
•lite flingsalt 

Mosa bananen och blanda ihop med ägget och saffransarom. Tillsätt resten av ingredienserna och låt stå i cirka 5 minuter. Klicka ut 2 scones och grädda sedan i ugnen på 200grader i ca 12 minuter.




/Joppi

Saffransscones

0 Läs mer >>
Idag blev det en enkel havregrynsgröt kokad med linfrön och en äggvita, som jag toppade med äppelmos, kanel, russin, kokos, sojamjölk och honung. Går supersnabbt att göra och mättar bra!


/Joppi

Gröt och äppelmos

0 Läs mer >>
Igår förberedde jag som sagt dagens frukost, som var risgrynsgröt med saffran. Ja, det var minst lika gott som det låter! Om ni tycker om saffran kommer ni älska den här gröten. Jag åt min gröt kall, jag tycker det är godare, det blir lite som risifrutti hehe..

Risgrynsgröt med saffran, ca 3 portioner:

1,5 dl risgryn
•3 dl vatten
•salt
•6 dl mjölk 
•ca 1 msk saffransarom
•1,5 msk sötströ (eller socker)

Koka upp risgryn, vatten och salt. Låt sedan småputtra i 10 min under lock. Tillsätt sedan mjölken och saffransaromen och rör om under uppkokning igen, låt sedan puttra under lock på svag värme ca 40 min. Låt svalna och ställ in i en burk i kylen över natten, om du inte vill äta den varm! 

Jag åt min gröt med skivade apelsiner, äppelmos, lite kanel och lite kokos! Så gott att jag skulle kunna leva på det. 




/Joppi

Risgrynsgröt med saff...

0 Läs mer >>
Inatt sov jag i Halmstad hos Max och därför åt jag såklart frukost där också!
Vi kokade havregrynsgröt med kanel som vi toppade med kokos och hallonsylt. Enkelt men så gott! Sedan är det alltid mycket roligare att äta frukost tillsammans än ensam. 


Just nu håller jag faktiskt på att förbereda morgondagens frukost, vad det är får ni veta imorgon, men jag lovar att det blir juligt i alla fall!


/Joppi

Gröt i en kopp

0 Läs mer >>
God morgon! 

Idag är det andra advent och därför kändes det helt rätt att starta dagen med en lång frukost med hemgjord fikonmarmelad och nybakade scones! Jag vaknade supertidigt imorse (förmodligen för att jag var extremt taggad på dagens frukost), så jag har även hunnit med att titta på första avsnittet av Jul med Ernst. Finns det någon mer harmonisk människa än Ernst? Jag tror inte det.

Att göra egen fikonmarmelad var mycket enklare än jag hade tänkt mig, och den blev verkligen hur god som helst. Apelsinskalet gör att den känns lite julig också! 

Fikonmarmelad med apelsin:

250g fikon
•vatten
•2 msk sötströ (eller socker eller honung)
•rivet skal från 1 apelsin 
•2 tsk fiberhusl (eller potatismjöl)

Kvällen innan hackar du fikonen i mindre bitar och lägger i en skål. Häll på vatten så att det precis täcker fikonen. Låt stå över natten.
Morgonen därpå kokar du upp fikonen med vattnet och tillsätter apelsinskal och sötning. Ställ åt sidan och låt svalna innan du mixar marmeladen slät. Sedan strör du över fiberhusken och rör så det blir jämnt, detta gör att marmeladen blir lite fastare i konsistensen. Förvara i glasburkar! 




Jag testade en ny variant på scones idag, mest på grund av att jag hade slut på smör haha. Jag använde kokosolja istället och det blev nästan ännu godare. Här är mitt favoritrecept på scones:

Dinkelscones med linfrö (1 person):

1 dl dinkelmjöl fullkorn
•1 msk krossade linfrön 
•1 tsk bakpulver 
•1 nypa flingsalt 
•0,5 dl mjölk 
•2 msk kokosolja (eller smör) 

Rör ihop alla torra ingredienser. Blanda ihop med mjölk och fett till en jämn smet, klicka ut på en plåt. Jag gjorde en stor scones istället för två små idag, men det gör man som man vill! Grädda i ugnen ca 10 min på 250 grader. 



Jag drack detta goda kaffe till dagens frukost. Riktigt gott och dessutom fair trade och kravmärkt! 

Ha en fin andra advent! 
Nu ska jag iväg och spela futsal i Helsingborg! 

/Joppi 

Hemgjord fikonmarmela...

0 Läs mer >>
HEJ! 

Herregud. Jag måste be om ursäkt för den extremt dåliga uppdateringen från min sida! Jag har haft otroligt struligt med min telefon som jag bloggar ifrån, men nu har jag äntligen fått låna en av en kompis. Så nu ska jag äntligen få dela med mig av mina frukostar igen. 

Jag har faktiskt redan börjat med morgondagens frukostförberedelser... Det ska bli en hemgjord sockerfri fikonmarmelad med smak av apelsin! Till det ska jag nog göra scones om jag hinner. Som vanligt längtar jag till frukosten orimligt mycket varje kväll, haha. 

På återseende! 

/Joppi 

Jag lever!