0 Läs mer >>
Idag blev det gröt igen, med granola, kanel oooooch jordnötssmör! Har äntligen hittat vart dom gömmer det, haha. Som ni kan se blev det också en rostad macka och lite annat, ännu en perfekt frukost! 




Toast & oatmeal

0 Läs mer >>
Idag blev det gröt igen, med granola, kanel oooooch jordnötssmör! Har äntligen hittat vart dom gömmer det, haha. Som ni kan se blev det också en rostad macka och lite annat, ännu en perfekt frukost! 




Toast & oatmeal

1 Läs mer >>
Idag har jag testat Amerikas havregrynsgröt, jag ger den ett medelmåttigt betyg, lite för lös för min smak, men själva smaken var helt okej. Jag åt den med granola (DEN ÄR SÅ GOD) russin och kanel. 

Vid sidan av blev det melonbitar, lite äggröra OCH nu kommer det bästa.... Blåbärsscones. Riktigt goda kan jag lova, nybakade och färska! 




Blueberry scones

2 Läs mer >>
Hejsan, det var ett par dagar sedan nu! Jag har varit på resande fot påväg till USA och språkresa i New Yok, därför har jag varit frånvarande. Men nu är vi på plats och har hunnit komma till rätta, så jag tänkte visa er lite hur frukostarna har sett ut de senaste dagarna!

På Arlanda hotellby tidigt i söndags

Första dagen på campus, frukosten var riktigt god, det här kan jag leva med i 3 veckor.. Hehe :) 

Dagens frukost, testade en bagel för första gången, I approve!! 

Hörs snart igen!! 






USA New York

0 Läs mer >>
Igår förberedde jag gröt tills imorse eftersom jag började tidigt på jobbet. Jag blandade ihop havregryn, kanel, vaniljpulver, torkade fikon, aprikoser och vatten i en kastrull. Det lät jag sedan stå över natten i kylen och imorse kokade jag den som vanlig gröt! Toppade med några färska jordgubbar och lite hallon. 






Grötdags

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag något jag inte brukar göra särskilt ofta till frukost, nämligen omelett! Jag var sugen på något salt så det passade perfekt, haha. 

Vid sidan av åt jag en banan med jordnötssmör också, oslagbart.

Omelett med grönsaker & skinka:

•3 ägg
•2 skedar keso
•salt
•svartpeppar
•dill och gräslök 
•kokt skinka
•morot
•paprika

Fräs skinkan morotsbitar och paprikabitar en stund. Blanda ihop äggen, keson och kryddorna och häll sedan allt i stekpannan och stek ett tag! 






Omelett

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag en smoothie av banan och frysta hallon och jordgubbar! Som vanligt så blev det som mjuk isglass i konsistensen, så gott! 

Till det åt jag två knäckebröd och drack en kopp blåbärste. 






Fryst smoothie

0 Läs mer >>
Den här frukosten gjorde jag för ett tag sen och tyckte den var så himla god, men sedan har jag liksom glömt bort den lite. Idag tittade jag igenom min blogg och hittade åt den igen, jag kände direkt att jag måste göra den! 
 
Jag kallade den för chokladbollskaka den gången, och jag känner inget behov av att ändra det mycket väl passande namnet. Idag åt jag dock kakan med min hemgjorda nutella istället! 
 





Bortglömd favorit

0 Läs mer >>
Hejsan hörrni. Jag måste be om ursäkt för min katastrofala uppdatering föregående vecka, faktum är att jag har tagit studenten(!) och inte haft tid att blogga om dagarna. Dessutom har jag inte haft något vettigt att ladda upp, det har blivit lite ostrukturerat vad gäller frukosten helt enkelt.

MEN, nu är jag tillbaka igen och nu blir det riktiga frukostinlägg igen! 

Idag började jag dagen med gröt. Insåg när jag tog första tuggan hur mycket jag har saknat det bara under en vecka, haha. Gröten kokade jag av 1,5 dl havregryn, 3 dl vatten, 1 mosad banan, vaniljpulver, kanel och lite salt. Den toppades sedan med jordnötssmör utblandat med lite mjölk samt frusna hallon. 
Till hela kalaset åt jag ett kokt ägg och drack en kopp äppelpajte från Friggs, magiskt gott. 







Studentvecka

0 Läs mer >>
Dagens frukost åts ute i morgonsolen. Det blev smörgåsar (smörgäss?) med ost, skinka, gurka och tomat och en kopp vaniljte. Dessutom hittade jag både jordgubbar och vattenmelon i kylskåpet, hur bra?? Äntligen finna det svenska jordgubbar, mmmhh..







Sommar

0 Läs mer >>
God morgon. Idag gjorde jag glass till frukost igen, den här gången med röda vinbär i. Det blev riktigt bra, vinbären är rätt syrliga men det bröt av bra mot den söta bananen :) Den här glassen är perfekt eftersom den går att variera så lätt, bananen är basen men sedan kan man lägga i i stort sett vad man vill! Jag är sugen på att testa med bara jordgubbar.. Älskar jordgubbe och banan tillsammans. 

Aja tillbaka till dagens frukost, som också innehöll två havreknäcke med keso, örtsalt och kokt ägg, och en kopp kaffe. 

Hallon- & röda vinbärglass:

•1 stor banan
•ca 2 dl frysta hallon
•ca 1 dl frysta röda vinbär 
•lite vaniljpulver 

Mixa allt i en mixer och ät direkt innan den smälter! 






Hallon- & röda vinbär

0 Läs mer >>
Japp idag fick det bli en av mina många favoriter till frukost, nämligen chokladmugcake med nutella på! Älskar både hasselnötter och choklad, så den här frukosten smakar verkligen hur gott som helst i min mun. 
 





Nutellafrukost

0 Läs mer >>
Idag blev det glass gjord på banan och frysta bär till frukost! Till det åt jag också två knäckebröd med kokt ägg och kaviar, plus en kopp kaffe (såklart). 

Glass med jordgubb & hallon:

•1 banan
•ca 2 dl frysta hallon
•ca 1 dl frysta jordgubbar
•ca 0,5 dl mjölk 

Mixa ihop allt i en mixer till det har blivit som glass, tillsätt mer mjölk om det behövs, eller om du inte vill att glassen ska vara så fast. 







Sommarglass & Äggmack...

0 Läs mer >>
Idag åt jag Lindahls nya citron- & limekvarg, blandad med vanlig fil, tillsammans med granola och kokos. Till det blev det också vattenmelon och en liiiiten banan! Haha den var verkligen miniatyr. 







Citron-limekvarg