0 Läs mer >>
God morgon!

Hoppas ni har en mysig påskhelg. Jag är kvar i Lund över påsk och försöker tentaplugga. Men självklart lägger jag extra mycket tid på att äta goda frukostar när det är många röda dagar. Jag har fastnat för havregrynsgröt toppad med bland annat Granola. Supergott vill jag lova. Idag kokade jag havregrynsgröten med havregryn, vatten, chiafrön, solrosfrön, kanel, salt och vaniljpulver. 

Jag toppade sedan gröten med fikon, granola och sojamjölk. Så himla gott. Jag hade en granola med smak av äpple och kanel från risenta. Till gröten åt jag även apelsin, kiwi och lite innocent smoothie. 





/Joppi

Gröt med Granola

0 Läs mer >>
Idag testade jag en ny variant på Kvargbröd, nämligen en variant med banan i. Det blev lite sötare och supergott! Nästa gång ska jag ha jordnötssmör på detta bröd, det tror jag kan vara en riktig dröm. 

Banankvargbröd:
0,5 mosad banan
•0,5 dl naturell kvarg
•1,5 dl havregryn, smulade lite
•1 tsk bakpulver
•lite salt 
•1 äggvita 

Blanda alla ingredienser i en bunke. Klicka ut 2 bröd på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda i ugnen på ca 200grader ca 20 minuter. 





/Joppi

Banankvargbröd

1 Läs mer >>
God morgon! 
Jag började min dag med att baka Kvargbröd till frukost. Jag är ju en sådan person som älskar scones, så det här kändes som ett bra, och lite näringsrikare, alternativ! Och tro mig, det blev riktigt gott. Nästa gång ska jag testa rosta brödet så det blir lite krispigare också. 

Receptet hittade jag på Lindahlskvargse på instagram.

Kvargbröd
•1,5 dl havregryn
•1,5 dl naturell kvarg
•0,5 tsk salt
•1 tsk bakpulver 

Blanda ihop allt i en bunke, forma till 2 bullar och grädda i ugnen på 200 grader minst 20 minuter! Ät med smör, ost och gurka, eller något annat gott. 




Tänk er alla möjligheter att variera detta bröd! T.ex blanda i hackade aprikoser, nötter, linfrön, sesamfrön, solroskärnor, fikon.... Detta kommer jag göra fler gånger.

Ha en fin helg!

/Joppi

Kvargbröd

0 Läs mer >>
Igårkväll förberedde jag dagens frukost, nämligen Bircher müsli, som är en typ av blötlagd müsli/gröt som står i kylen över natten. Supersmidigt att ha frukosten klar direkt på morgonen. Den här går dessutom att variera i all oändlighet, beroende på vad man har hemma. 

Birchernüsli 
1 dl havregryn
•1 tsk chiafrön
•1 msk solroskärnor
•kanel 
•kardemumma
•russin
•1 dl äppeljuice
•1 litet äpple, rivet 

Blanda ihop allt i en skål och täck med plastfolie, låt stå i kylen över natten! Toppa med något gott, till exempel valnötter och mer russin som jag gjorde.


/Joppi

Bircher müsli

0 Läs mer >>
I helgen har jag varit i Halmstad och firat Max födelsedag! Förutom att vi har ätit en extremt god tårta så har vi även  hunnit med en supermysig frukost till Vasaloppet. Vi gjorde Havrescones och havregrynsgröt med banan och kanel. Sconesen blev riktigt bra! Jag brukar testa lite olika varianter när jag gör scones och havregryn är något jag kommer fortsätta använda, konsistensen blev perfekt och dessutom är det lite mer näringsrikt än bara vetemjöl. 

Havrescones, 2 personer:
3 dl vetemjöl
•1 ,25 dl havregryn
•1 msk krossade linfrön
•50g rumsvarmt smör
•2 tsk bakpulver
•2 dl mjölk 

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen tills det är väl blandat. Tillsätt mjölken och rör till en slät deg. Forma 4 rätt stora scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen på 250 grader i ca 10-12 minuter. Servera diirekt med smör, ost och gurka! 





/Joppi

Havrescones

2 Läs mer >>
Mums mums mums! En riktig fruktbomb till frukost! I formen skar jag ner apelsin, päron, äpple, granatäpple och banan. Jag rostade jordnötter, solrosfrön och kokos i en torr stekpanna på spisen och strödde över.
Drack Proviva blåbär, hemmagjord svartvinbärsjuice och te till.
Här har jag Verum hallon yoghurt toppad med hallonkvarg och kokos och solrosfrön. Mumsigt!

Fruktsallad