Bananchoklad

Idag kände jag att det var alldeles för länge sedan jag gjorde en mugcake. Under gymnasietiden gjorde jag olika mugcakes väldigt ofta och tyckte att det var det bästa som fanns i stort sett. Om ni vill se fler recept på mugcakes och få lite inspiration så klicka på kategorin "mugcake" så hittar ni!

Min mugcake idag innehöll bland annat banan och choklad, bästa kombon. Sedan passar choklad helt perfekt tillsammans med morgonkaffet! 

Bananchokladmugcake:

•0,5 dl havremjöl
•2 msk kokosmjöl
•1 tsk bakpulver
•2 tsk fiberhusk
•1 msk kakao
•nästan en hel banan
•2 äggvitor
•4 steviadroppar med smak av vanilj (om du inte har så skippa bara, eller tillsätt stevia strö eller honung till exempel.) 
•0,75 dl mandelmjölk 

Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sedan resten, bananen mosar du med en gaffel. Rör till en slät smet och smörj sedan en STOR kopp med kokosolja eller annan olja/smör. Häll i smeten och grädda mugcaken i micron på full effekt ca 2 minuter. Klart! Servera med bananskivor eller något annat du gillar. 




/Joppi

Kommentera här: