Frukostkakor

Här kommer receptet på frukostkakorna som vi bakade igårnatt och åt på vår fantastiska frukost! Receptet hittade vi här, men vi följde det inte till hundra procent, dessutom halverade vi mängden. Vi gjorde våra kakor såhär:
 
Frukostkakor med nötter och torkad frukt:
 
  • 2,5 msk kokosolja
  • 1 äggvita
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1,5 msk vatten
  • 1 dl havregryn 
  • 2,5 msk riven kokos
  • 0,25 dl dinkelmjöl
  • 1 nypa salt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ca 1,5 dl hackad torkad frukt och bär. Vi använde torkad mango, russin och dadlar.
  • 1 dl hackade nötter, vi hade hasselnötter
  • kanel och kardemumma efter smak
  • 1,5 msk flytande honung

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop de torra ingredienserna.Vispa sedan ihop äggvita, kokosolja, honung och vatten och rör försiktigt ihop med de torra ingredienserna. Tillsätt eventuellt mer vätska om det behövs. Klicka ut kakor av smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 10-15 minuter tills kakorna har fått fin färg. 
 
 Dessa kakor kommer vi att göra många gånger framöver, perfekt som en del av frukosten, men också till mellanmål eller fika! Kakorna går ju också att variera hur mycket som helst.
 
 
/Joppi och Joppili

Kommentera här: