Enkel yoghurtlimpa

För ett tag sedan bakade jag ett supergott och superenkelt bröd som dessutom går snabbt att göra eftersom det inte behöver jäsa något! Receptet kommer ursprungligen härifrån. 
 
Äpple- och yoghurtlimpa:
 
•2 dl havregryn 
•5 dl dinkelmjöl (jag tog fullkorn)
•1 dl krossade linfrön 
•1 dl sesamfrön
•2 tsk bikarbonat
•en nypa salt 
•3 msk honung
•1 rivet äpple
•4 dl naturell yoghurt
 
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Riv äpplet och tillsätt det tillsammans med honungen och yoghurten. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten. Strö över tex pumpakärnor eller några andra frön/nötter/kärnor/gryn. Grädda i ugnen ungefär 40-50 minuter, obs håll koll! 
 

/Joppi 

Kommentera här: