Knaprig jordnötsgranola

Här kommer receptet på granolan jag gjorde igår! Den är supergod och knaprig och den går att använda till mycket, förutom på yoghurt eller fil så är den också god på gröt (hör och häpna) eller bara att äta som den är! Hur som helst så tycker jag att ni ska testa göra den!
 
Jordnötsgranola:
 
  • 1 påse havrekärnor (350g)
  • 2 äggvitor
  • 1,5 msk jordnötssmör
  • 2 msk vatten
  • en halv banan 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen ordentligt tills alla klumpar är borta. Blanda ut jordnötssmöret med vattnet så det blir en sås. Blanda ihop äggvitorna med bananen och jordnötssåsen. Häll havrekärnorna i en skål och häll sedan över äggblandningen och blanda ihop väl. Sprid sedan ut havresmeten på ett bakplåtspapper, försök att fördela massan över hela plåten. Sätt in i ugnen i ungefär 20 min, men var uppmärksam så att inte granolan bränns! Ta ut och låt svalna. Bryt granolan i mindre bitar om bitarna är för stora. NJUT
 
Om du inte gillar banan så byt ut den mot ca 1,5 msk honung istället. Skippa inte, då blir granolan inte bra, det behövs något sött!









Kommentera här: