Ugnsbakad äppelpaj-gröt

God kväll!
Såhär på kvällskvisten tänkte jag ge er lite frukostinspiration inför morgondagen, en utsökt ugnsbakad gröt som smakar äppelpaj! Kan det bli bättre? Nej. Perfekt nu i skördetider, äpplet i min paj kommer från vårat egna äppelträd.
Här kommer dagens frukost:
 
Ugnsbakad äppelpaj-gröt, 1 portion:
  • 1dl fiberhavregryn
  • 1/2 msk linfrön
  • 1 dl vatten
  • 1 äggvita (eller ett helt ägg)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • en nypa vaniljpulver
  • en nypa salt
  • 1tsk kanel
  • 1/2 äpple
Slå på ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom äpplet i en skål. Klä en liten portionsform med bakplåtspapper och häll i grötsmeten i formen. Skiva äpplet i tunna skivor och lägg de ovanpå grötpajen, toppa sedan med lite mer kanel innan du sätter in den i ugnen i cirka 15 minuter. Ät och njut! Konsistensen på pajen är verkligen god och om du gillar äppelpaj borde du testa denna frukostvarianten. Ett tips är att servera pajen med en klick jordnötssmör! 
Till min paj imorse åt jag två smörgåsar med keso, kalkon, sallad och tomat samt en kopp kaffe och ett glas vatten!
 
 
 
 
 

Kommentera här: