Drömfrukosten!

Denna frukost blev över all förväntan (och vi lovar er, vår förväntan var enorm). Redan igår kväll började vi att längta efter dagens frukost. Vi bakade frukostkakor för första gången som var hur goda som helst. Perfekta att tillaga kvällen innan. Receptet på dessa kommer i ett eget inlägg.
 
Vi drack froosh med smak av banan, jordgubb och guava och supergott kaffe  från Kahls Kaffehandel med smak av smörkola. Vi åt även kiwi och blodapelsin.
Vi kokade en magiskt krämig gröt med härligt crunch från nötter och frön. Krämigheten kommer framförallt ifrån ägget som vi knäckte i i slutet. 
 
Krämig gröt med crunch (2 portioner):
 
2 dl havregryn 
•1 msk chiafrön
•1 msk krossade linfrön 
•1 msk solroskärnor
•drygt 0,5 dl hackade, blandade, naturella nötter och hackade fikon
•en nypa salt
•1 ägg
 
Koka ihop havregryn, frön, kärnor, nötter, fikon salt och vatten i en kastrull. När gröten nästan är färdig knäcker du i ägget och kokar en liten stund till på låg värme. Servera med skivad banan, kokoschips, honung, lite mer nötter och kanel. 
Brödet! Bara brödet var i en egen toppklass!
Vi stod länge och valde i affärens brödavdelning. Det slutade med ett grovt bröd som kommer ifrån United Bakeries och innehåller torkade bär och müsli. Det var superfärskt med en perfekt hård skorpa och mjuk insida.
På brödskivorna hade vi allt! Färskost, pepparsalami, brie, mögelost, goudaost, sallad, tomat, gurka och paprika.
Den här frukosten var garanterat det godaste vi någonsin ätit. 
 
/Joppili och Joppigus

Kommentera här: