Choklad- och jordnötsmugcake
Vi börjar med mugcaken, det är en "vanlig" chokladmugcake med en drömgod jordnötssås:
Chokladmugcake, 1 portion:
•1,25 havregryn mixat till ett mjöl
•1 msk kokosmjöl
•1 tsk bakpulver
•1 msk kakao
•1 msk stevia
•2 äggvitor
•0,75 dl mjölk
Blanda ihop allt i en skål, smöra en stor kopp med smör eller kokosolja, häll i smeten i koppen. Micra ca 1,5 minuter, max, kortare om man vill ha den lite kladdig!
Jordnötssås:
•0,5 banan
•1 msk jordnötssmör
•1 msk mjölk
Bananen går att byta ut mot mer mjölk om man inte gillar banan!
Mixa allt tillsammans till en slät smet och häll över din mugcake :)
Apelsin- och sweetiejuice, 1 stort glas:
•1 apelsin
•1 sweetie
Pressa båda frukterna i en citruspress, servera med isbitar! Sweetie är en sötare variant på grapefrukt, hur god och fräsch som helst, prova! Jag hittade den på Ica.